Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Korkuyorsunuz demiii…

Korkuyorsunuz demiii…

Böyle bir soruyu bize kim sormuş olabilir? Ben cevabı konusunda bir örnek vermek istemiyorum ama eminim sizin aklınıza onlarca cevap gelebilir.

Lafı fazla uzatmadan tahmin bile edemeyeceğiniz cevabı fazla merak etmeden vereyim. Bana bu soruyu kim sordu biliyor musunuz?

Bir SURİYELİ!

Evet, yanlış duymadınız bir Suriyeli

Çevresindeki evlerin hemen tamamı Suriyelilere verildiği için hiç tasvip etmesem de bir yakınımız evini Suriyeli bir aileye kiraya veriyor. Birkaç gün önce evden bazı eşyaları almak için gittiğimizde 4 odalı evin her odasından karnı burnunda 3-4 kadın ve bir sürü çocuk çıktı.

Sözde evin reisine, ‘Kaç çocuğun var’ dediğimde aldığım cevap beni deliye döndürdü.

19!

19 çocuğum var bu ev dar geldiği için başka bir semtte bir ev daha tuttum.  Hedefim 40 çocuk sahibi olmak!

Ben sinirli bir şekilde elimi kolumu sallayınca adamın pişkin pişkin yüzüme bakıp sarf ettiği kelime karşısında yemin ediyorum kendimi zor tuttum.

KORKUYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

Ve hala alay eder gibi konuşmasını sürdürdü, “Siz bizden korkuyorsunuz. Siz karılarınızdan da korkarsınız! Çok fazla çocuk yapamazsınız…

Sorduğu soruya o anda cevap veremedim.

Dışarı çıkıp ellerimi başımın arasına alıp düşünce kendi kendime hoşuma gitmese de cevap verdim!

Korkuyor musunuz?

Evet, niye yalan söyleyim ben şahsım adına söylüyorum, KORKUYORUM

Bu gün bile sayıları milyonları bulan bu asalakların bir gün gelip bizim nüfusumuzu geçmesinden KORKUYORUM…

Bizim evlatlarımız bunların sınırında savaşıp şehit olurken bu itlerin bizim her karışı şehit kanı ile sulanmış ve binlerce şehidimizin yattığı topraklarımıza çöreklenip sahiplenmeye çalışacakları endişesinden KORKUYORUM

Bizim saçının tek bir teline zarar gelmesine dayanamadığımız yavrularımızın bu şerefsizlerin saldırılarına maruz kalmalarından dolayı KORKUYORUM…

Bir evde nikâhsız ahlaksızca 4-5 kadın ile sözüm ona evli olan bu sapıkların semtin en kalabalık yerlerinde bu cesareti nereden alıyorlarsa kadına kızlara sarkıntılık etmesinin boyutlarının Allah korusun daha yüksek boyutlara ulaşmasından KORKUYORUM

Korkularımız çok! Siz ne düşünürsünüz bilemem ama ben bu durumun ilerde başımıza çok büyük sorunlar getireceğinden korkuyorum.

Dünyanın hiçbir ülkesi bu tür asalakları almazken, bizim (Hasta, yaşlı, kadın, çocuk ve gerçek savaş mağduru mazlumlar hariç) hepsine akıl almaz imkanlar sunmamamızın ilerde bizleri ekonomik açıdan nasıl zora sokacağı düşüncesinden KORKUYORUM.

Şehrin en güzel yerlerine açtıkları iş yerleri ile hiçbir vergi veya benzeri sorumlulukları olmadan günlerini gün ederken bizim dar gelirli esnafımızın kapattığı kepenk sayısının artmasından korkuyorum.

Allah aşkınıza artık bu işe bir çözüm bulun. Allah rızası için biz ENSAR olduk ama kabul edin ki onlar gerçek bir MUHACİR olamadılar…

Ya hiç mi hesap kitap yapan yok. Bir evde tek bir kimlikle 4 kadın ile birlikte evli görünen bir adam. 19 çocuk, 4 karısının karnı burnunda. Ve hedefinin 40 çocuk olduğunu utanmadan söyleyebilen bir kişi.

Ve bu bir kişiden ne yazık ki yüzbinlerce var.

Düşünün her birinin hedefi 40 çocuk olursa fazla değil 15-20 yıl sonra ülkenin durumu ne olur.

Bunlara harcanan para ile inanın bizim ülkemizin tarımı o kadar güzel kalkınır ki ne dışardan bir şey almak zorunda kalırız, ne de çiftçilerimizi tarlalarını sattırmak zorunda bırakırız.

Ha birde aklıma takılan en büyük soru?

Türkiye de 2 veya 3 çocuğu ile borç harç ay sonunu getiren, akrabalarının çocuklarının ufalanları ile kendi çocuklarını büyüten, eti bayramdan bayrama gören kendi vatandaşımız aldığı asgari ücret ile evini geçindirmekte zorlanırken bu insan iki ev, 4 karı, 19 çocuk nasıl geçiniyor?

Bizim dar gelirlimiz mangal partili bir pikniği hayal bile edemezken bu soytarılar hemen her gün parklarda nargileli mangal partilerini nasıl yapabiliyor?

Valla ben bilmem… Sözün özü ben KORKUYORUM arkadaşlar hem de çok KORKUYORUM.

Rabbim hakkımızda hayırlısını versin ve bizi dış güçlerin dış düşmanların hainlikleri ile birlikte kapılarımızı açtığımız dost gibi görünen insanların hain saldırılarından korusun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR