Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Erdin mi vuslatına koca çınar…

Erdin mi vuslatına koca çınar…

Eriştin mi gerçekten beklediğin vuslata Mümine Hala… Kavuştun mu yıllar önce uğurladığın hayat arkadaşın Eyüp amcaya… Sarılabildin mi gerçekten gözyaşları ile uğurladığın ciğerinin parçası evladın Mehmet Ali’ye…

Geride bıraktıkların her ne kadar gözleri yaşlı kalsa da sen vuslatına erdin ya… Rabbim hepinizi inşallah cennetinde cem eylesin. Evet, kimileri için yaşanan ayrılık kimileri için vuslat oluyordu.

Küçük bir fideden devasa bir çınara dönersin, gölgende ne kadar sevenin var toplarsın, ayırt etmeden tüm sevenlerinin her derdine siper olursun. Ne kara kışta ne kavurucu sıcakta onları çaresiz bırakmazsın. Kışın üşürler yorgan olursun yazın yanarlar gölge…

Ve zaman gelir de o gölgenin altından birer birer ayrılıp gidenlerin arkasından hüzünle bakarsın.

Hüzünle bakarsın da yine de yıkılamazsın! Çünkü sen herkesin gözünde bir çınardın. Öyle ya onlara göre çınarlar kolay kolay yıkılmazdı!

Ama işin birde acı yanı var ki çınar da olsan, çınarların da bir yüreklerinin olduğudur.  Ve o koca çınarın küçücük yüreğinde bin bir türlü sırlarını sakladığını, acılarını gizlediğini, gözyaşlarını akıttığını kimse göremez. Ve o yüreğine sakladığı acılar gün gelir o koca çınarın yıkılıp gitmesine neden olur

Bu satırları yazmamda ki neden ise bir çınarın daha sessiz sedasız göçüp gitmesi idi!  Ahırlı İlçesi’nin koca çınarlardan asırlık Mümine Öncü idi.

Mümine Halada gerçekten bir çınar idi. İlerleyen yaşına rağmen elinden geldiği kadar herkesin derdine koşardı. Hele ailesi, evlatları, torunları, yeğenleri akrabalarının yanı sıra tanıdığı kim varsa hepsinin bir derdine derman olmak için çaba göstermesi yürekleri serinletirdi.

Vefatını duyduğumda üzülmüştüm. Ama virüs denen illet yüzünden ne yazık ki cenazesine katılamadım. Mümine halada diğer dostlarımız gibi sessiz sedasız sevenlerinin uzaktan gözyaşları arasında bakmaları ile yüreğinde acısını hep taze tuttuğu hayat arkadaşı ve evladının yanında son yolculuğuna uğurlandı.

Rabbim rahmetini bol eylesin inşallah.

Başta yol arkadaşım Mustafa Öncü olmak üzere ailesine, yakınlarına tüm sevenlerini bir kez daha sabırlar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR