Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Azmin ve eğitimin en güzel örnekleri

Azmin ve eğitimin en güzel örnekleri

Gökcem 'Konya Down' Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği ulaşılması zor bir başarıya daha imza attı.

Meram Yaka Yolu üzerinde  dernek bünyesinde hayata geçirilen ve 28 kişilik kadrosunun yüzde 25'nin  Down Sendromlu gençlerin oluşturduğu yine Konya'da ilk olan  'Konya Down Cafe ve Restoran' da normal bir birey gibi çalışan 8 Down Sendromlu gencin elde ettikleri yetenek görenleri hayrete düşürüyor. 

Down Sendromlu bir evladı olan ana babanın en mutlu olduğu an ne imiş biliyor musunuz? Evladının kendi gömleğinin düğmelerini kendilerinin iliklediğini gördükleri zaman imiş!

Düşünün! Özel eğitim görmesi gereken evladının sadece gömleğinin düğmelerini kendileri iliklediği zaman o ana babanın gözlerinden dökülen mutluluk göz yaşlarını…

Peki birde bu gençlerimizin kendileri için özel olarak hizmete sunulan harika bir restoranda normal bir birey gibi çalıştıklarını, sigortalı olduklarını ve 10 yıl sonra emekli olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek duruma gelebildiklerini düşünün!

Bırakın ana babasına rahatsızlıkları ile yük olmayı, kazandıkları asgari ücretin üstünde maaş ile ana babasına maddi yönden büyük bir destek olan ve ailenin geçimini üstlenen bir birey durumuna geldiklerini  görmenin mutluluğunun herhalde tarifi bile mümkün olamaz.

Down Sendromlu gençlerimizin bu başarıyı yakalamaları için yıllardır büyük bir fedakarlık gösteren, kendileri de Down Sendromlu bir evlat sahibi olan Yasemin ve Uğur Devecioğlu çiftinin bu alanda yaptıkları kesinlikle tartışılmaz.

Kesinlikle diyorum çünkü Down Sendromlu gençler için hiçbir maddi manevi fedakarlıktan kaçınmayan elleri öpülesi bu ana babanın kazandırdıkları en son güzellik ne oldu biliyor musunuz? 

Gökcem 'Konya Down' Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde hayata geçirilen ve 28 kişilik kadrosunun yüzde 25'nin  Down Sendromlu gençlerin oluşturduğu yine Konya'da ilk olan  'Konya Down Cafe ve Restoran'

Yukarda da belirttiğim gibi Meram Yaka Yolu üzerinde hizmete giren bu restoran, 5 yıldızlı otellerin restoranlarını aratmayacak kalitede ve birbirinden lezzetli yemeklerin ve diğer tatların yer aldığı zengin menü çeşidi, harika ortamı özel toplantılar ve davetler için hizmet veren VIP salonu, güler yüzlü ekibi ile mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Burada çalışan özellikle Down Sendromlu gençlerin en büyük beklentileri ne biliyor musunuz?

Bir kere de olsa orayı ziyaret etmeniz, birbirinden leziz yemekleri tatmanız, eşinizle dostunuzla buraya gelerek onların yanında yer aldığınızı görmeleri.

Gerek sabah kahvaltısında, gerek öğle yemeklerinde, gerek akşam davetlerinde burayı tercih etmeniz, düzenleyeceğiniz toplu davet veya yemekli toplantılarda buraya gelmeniz burada ki tüm çalışanlara maddi destekten çok manevi bir destek olacak.

Bir kez dahi olsa buraya gelin burayı tanıyın, hani sadece gömleklerinin düğmelerini kendileri ilikledikleri zaman ana babalarına en güzel hediyeyi sunan o pırlanta gibi gençlerimiz var ya onların hizmette sağladıkları başarıyı bir görün. Buraya gelmeniz, burayı hareketli tutmanız inanın bu gençlerimiz için çok önemli.

En büyük endişeleri de ne biliyor musunuz? Acaba buraya müşteri gelmezse burası zarar ederse, kapatılmak zorunda kalırsa o zaman biz  nereye gideriz. Nerede çalışırız, ailemize nasıl ekonomik yönden destek oluruz. İnanın bunları ben söylemiyorum kendileri söylüyor.

Konya halkının üzerine düşen burayı yalnız bırakmamaları. Konyalı iş adamlarının üzerine düşen düzenleyecekleri ikramlı veya ikramsız basın toplantılarını şirket toplantılarını burada yapmaları. Siyasilerin, bürokratların, Sivil toplum Kuruluşlarının kısacası herkesin bu kuruma gereken desteği vermeleri lazım.

Eli öpülesi ana babanın kendi evlatları gibi diğer gençleri de düşünerek hayata geçirdikleri bu kurum ve Devecioğlu ailesi bunu gerçekten hak ediyorlar.

Sizi bilmem ama ben elimden geldiği kadar buraya misafir getirmeye gayret edeceğim.

Ha bu arada bu kurumun oluşmasında en büyük pay sahibi olan Yasemin ve Uğur Devecioğlu çiftinin biricik oğulları Gökhan'ın da 21 Mart Dünya Sendromlular Günü ile birlikte kendisinin de doğum günü idi. 

Bu vesile kendisinin doğum gününü yürekten kutlar en büyük can dostu ağabeyi Cihan Devecioğluna'da kendisine hediye ettiği Fenerbahçe tablosu için teşekkür ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR