Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yine farklılığımızı ortaya koyduk

Yine farklılığımızı ortaya koyduk

İnsanlarımızı kendisine bağımlı yapan gelişen teknolojinin akıllı telefonları ülkem insanını şampiyon yaptı. Türkiye'nin de aralarında olduğu toplam 13 ülkede gerçekleştirilen “Direksiyon Başında Telefon Kullanımı” araştırmasının sonuçları açıklandı.

 

Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi yapılan araştırmada  her iki Türk vatandaşından birinin, araç kullanırken telefonla konuştuğunu ve bu oranın global ortalamanın üstünde olduğunu ortaya koydu. Türkiye’nin, ayrıca trafikte en çok sosyal medyada gezinen ve paylaşım yapan Avrupa ülkesi olduğu ortaya çıktı.

 

Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, İrlanda, Polonya, Çin, Hindistan, Singapur, Endonezya’nın yer aldığı araştırma 17 Mart ve 1 Mayıs 2017 tarihleri arasında, kentsel nüfusu temsil eden gruplar üzerinde yapıldı.

 

Türkiye’nin de  dahil dünyanın 13 ülkesinde gerçekleştirilen çok önemli  bu araştırmada 

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında, İtalya’dan (yüzde 59) sonra, Polonya (yüzde 53) ile birlikte en çok “direksiyon başında telefonla konuşan” ülke çıktı. Araştırmada en yüksek orana yüzde 76 ile Çin sahip olsa da, Türkiye yüzde 53 ile global ortalamanın üzerinde yer alıyor.

 

Araç kullanırken telefonla konuşmanın yanı sıra; “direksiyondayken mesaj yazmak” ve “sosyal medyada dolaşıp, paylaşım yapmak” konularının da sorgulandığı araştırmada; bu konudaki en dikkat çekici noktalardan birisi, Türkiye’nin yüzde 34 ile, İtalya’dan sonra (yüzde 41) “en çok araç kullanırken mesaj yazan” Avrupa ülkesi olması.

 

Araştırmaya göre, Türkiye yüzde 22 ile “trafikte en çok sosyal medyada gezinen ve paylaşım yapan” Avrupa ülkesi konumunda yer alıyor. Avrupa’da, Türkiye’nin hemen ardından yüzde 17 ile İtalya gelirken, global ortalama baz alındığında, Türkiye bu oranla averajın üzerinde yer alıyor.

 

Cep telefonu bağımlılığının kazalara neden olduğu artık bir gerçek. Özellikle araç kullanırken cep telefonu kullanmamak şarttır. Bu konuda daha sıkı denetimler yapılması da elzemdir. Araç kiti olmadan telefonla konuşmanın yapılmaması hem kendimizin ve hem de karşımızdaki kişilerin sağlığı için elzemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR