Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sağlık turizmi atağa kalktı

Sağlık turizmi atağa kalktı

Konya’nın  sağlıktaki gelişmelerini, modernleşmesini ve sağlık tesislerini tanıtarak tanıtımına ve turizmine katkıda bulunmak üzere kurulan Konya Sağlık Turizmi Derneği, kısa ve uzun vadeli planları ile atağa kalkmaya hazırlanıyor.

 

Mayıs ayında kurulan Konya’nın en genç derneği olma unvanını da elinde bulunduran Konya Sağlık Turizmi Derneği, Başkan Dr. Mehmet  Portakal önderliğinde tanıtım hamlesi başlattı. Dün yapılan dernek tanıtım toplantısında, derneğin amaç ve gayelerini anlatan Başkan Portakal, sağlık turizminde Konya’nın farkını ortaya koyacaklarını söyledi.

 

Ülkemizde turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı, bunun birde sağlık ve termal ayağı olduğu nihayet birileri tarafından görüldü. Ülkemizin termel, medikal ve yaşlı turizminde de başarılı olacağına inanan bu genç derneği öncelikle kutlarım.

 

Ülkemiz hiç şüphe yok ki iklimi, doğal güzellikleri, kültür zenginlikleri ve coğrafi konumu nedeniyle gerçek bir turizm cenneti. Ancak bu saydığımız özelliklerle ülkemize sadece 3 veya 4 ay turist gelmesini sağlayabiliyoruz. Oysa turizmin yılın 12 ayına yayılması gerekmektedir.

 

Konya Sağlık Turizmi Derneği yöneticileri bu amaçla çıktıkları bu kutlu yolda, ülkemizin medikal, termal ve sağlık tanıtımına ağırlık vererek turizmi bütün bir yıla yaymayı amaçlıyorlar. Bunun da en güzel yolunun sağlık turizmi olduğunda hem fikirler.

 

Önümüzdeki hafta sonu Türkiye’de bulunan Sağlık Turizmi Dernekleri yöneticilerini Konya’da ağırlayacak olan yöneticiler, Konya’nın sağlık alanındaki modern yapılanmasının yanı sıra kültürel ve tarihi zenginliklerini harmanlayarak sunmayı amaçlıyor.

 

Sağlıkta dünya genelinde dönen yaklaşık 100 milyar dolar paradan en büyük dilimi almayı amaçlayan sağlık turizmi yöneticileri bu konuda neler yapılması gerektiğini de bu toplantıda değerlendireceklerdir. Özellikle uzak doğuya açılan sağlık turizminin önünü keserek buraya gidenlerin önemli bir kısmını  ülkemize getirmeyi amaçlayan yöneticiler, sağlık turizmini yurt dışına taşımayı da amaçlıyor.

 

Medikal, termal ve yaşlı turizmine yapılacak yatırımlar ve tanıtımlar ile, sağlık turizmine ivme kazandırmak mümkündür. Ülkemizin termal tesisleri, hastaneleri ve yaylalarına yapılacak ufak yatırımlarla yıllık 10 milyar dolar sağlık turizmi geliri hayal değildir.

 

Ülkemizin ve Konya’mızın sağlık turizmini geniş alanlara taşıyacak ve onların ihtiyacını görecek imkanları vardır.Yeni ve modern sağlık tesisleri, termal kaplıcası ve oksijeni bol yaylaları ile keşfedilmeyi beklemektedir.

 

Konya Sağlık Turizmi Derneği Konya’nın tanıtımı ve ekonomisi için çok büyük bir adım atmıştır. Sağlık, turizm ve tanıtım alanındaki bütün özel ve resmi kuruluşlar elele vererek bu konuda ortak hareket etmelidir. Konya Sağlık Turizmi Derneği’ni başta başkan Dr. Mehmet Portakal olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerini tebrik eder, çıktıkları bu zorlu ama bir o kadar faydalı yolda başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR