Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sohbet kültürünü geliştirmeli

Sohbet kültürünü geliştirmeli

Hiç şüphe yok ki, toplumumuzun temel taşlarından biri güvenilir, ileri görüşlü ve iyi eğitimli gençlik yetiştirmektir. Toplumlar gençlerin yüklendikleri sorumlulukların paralelinde yükselir. Gençleri geleceğe hazırlamak başta aileler olmak üzere herkesin en asli görevidir.

 

Gençleri tehlikelerden korumak, onları vatana ve millete sevdalı yetiştirmek gerekmektedir. Ülkelerin geleceği olan gençleri bu günden kendilerini bekleyen tehlikelere karşı da uyarmak gerekmektedir.

 

 

  Bir toplumu bozmak isterseniz, gençleri hedef alın, çünkü gençler toplumun temel taşlarıdır. Eğer bir binanın temelini hedef alırsanız, yıkılmaması için bir neden olmaz. Televizyon dizilerine bakın: Kimleri hedef seçerek ekran karşısında esir tutmuş durumdalar? Tabi ki toplumun can damarı olan gençleri. Bir esaret hali yaşıyor gençler.

 

 Toplumun gençliğini esir alırsanız şüphesiz o toplum çökmüştür.İşin başka boyutlarına baktığımızda bu kez içinde bir çok tehlike barındıran bilgisayar oyunları karşımıza çıkıyor. Bilgisayar oyunlarına bakın, gençleri kültürlerinden ve değerlerinden uzaklaştırmak için var güçleriyle uğraşıyorlar.

 

Ve gençleri cezp edecek o kadar oyun çıkarıyorlar ki, genç tuvalete gitmemek için bile direniyor. Bu gençler bu kadar kendilerini kaptırmışlar ve esir durumdalar.Bu bir durum tespiti. Acı bir gerçek. Bu tuzaklara yakalanmamak mümkündür. Yakalanınca kurtulmak da mümkün. Bu oyun ve tuzakları eğer görebilirsek, bunlara yakalanma riskini minimize edebiliriz. Yakalanmış kişi de böylece kurtuluş mücadelesini başlatabilir.

 

Bu konuda gence yardımcı olacak en önemli şey, kendi değerlerine yeniden dönmesidir. Bizim sohbet kültürümüzü diri tutarak bunu aktif hale getirebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR