Prof.Dr. Mahmut TEKİN

Prof.Dr. Mahmut TEKİN

SAADET PARTİLİLER DENİZE DÖKÜLMEKTEN KURTULDU

SAADET PARTİLİLER DENİZE DÖKÜLMEKTEN KURTULDU

Hafta içinde referandum gündemini neredeyse Konya belirledi. Üç ayrı olay da Türkiye gündemine düştü.

İlk fotoğraflar CHP Konya Kadın Kolları’nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Saadet Partisi Konya Kadın Kolları yöneticileri CHP’yi ziyaret etmiş. Fotoğraflarda birlikte gülümsüyorlar. Başka sayfalarda görünce inanmadım. CHP’nin sayfasına girdim ve görünce hem üzüldüm hem kızdım. Tek Parti dönemini, darbeleri, 28 Şubat’ı unutan Milli Görüşçü hanımlar cellatlarının yanına gitmişti. Hayır cephesinde birleşmişlerdi. CHP’lilerin kullandığı ifadeler o kadar inciticiydi ki Saadetli kadınların bunu nasıl yaptığını aklım ve gönlüm kabul etmedi. Başörtüsünün, dini yaşamın önündeki tüm engelleri kaldıran Ak Parti ve MHP’nin yanında durmayabilirsiniz. Bunu da anlamam ama hadi siyaset diyelim. “Hayır” diyebilirsiniz ama neden birlikte görüntü verdiniz. Yazık gerçekten.

İkinci olay, MHP’li muhalif Ümit Özdağ’a “Konya’da kahvaltı bile verilmediği” yönündeki yalandı. Hem “evet” cephesini hem de Konya’yı karalayan bu haber de yalan siyasetinin ürünüydü. Ak Parti Gençlik Kolları yöneticisinin restoranından Ümit Özdağ’ın geleceğini söylemeden randevu almışlar, sonra restoran sahibi siyasi bir toplantı olacağı için iptal etmiş. Onlar da gidip başka yerde yapmışlar kahvaltıyı. Çıkan haberler yüz karası. Konyalılar’a hakaret dolu.

Üçüncü ve en önemli gelişme ise CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un Kemalist kalabalığın karşısında gaza gelip “evet çıkarsa yeniden kurtuluş savaşı başlatır, hepinizi İzmir’den denize dökeriz” şeklindeki sözleri sarf etmesi oldu. Evet diyenlere, onların desteklediklerine “Yunan” diyecek kadar ileri gitmişti Bozkurt. Utanmadan bir de Yunan dediği Ak Partili ve MHP’li insanlardan hayır oyu vermelerini istiyor. Yazık gerçekten.

Hayır diyenlere “PKK ve FETÖ hayır diyor, onlarla birlikte durmayın” söylemini eleştirenler Kurtuluş Savaşında dedeleri vatan için şehit olmuş, 15 Temmuz’da tankın karşısına dikilmiş bu milletin evlatlarını iç savaş çıkarmakla, “denize dökmekle” tehdit ediyor.

Bu hafta çok sinirlendim. Aşırıya kaçmak istemiyorum. Saadet Partililer sevinsin. “Evet” çıkarsa CHP’nin başlatacağı savaşta denize dökülmekten kurtuldular. İronisi bile rezalet. Bakalım sandığa kim gömülecek Sayın Bozkurt? Göreceğiz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mahmut TEKİN Arşivi
SON YAZILAR