Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Güçlü ve yeni bir Türkiye için

Güçlü ve yeni bir Türkiye için

“Hayır” cephesinde bulunanlar bazı olayları olduğundan başka aktarmakta ve vatandaşları yanlış yönlendirmektedir. Hani diyorlar ya güçlendiriyorsunuz cumhurbaşkanını, tek adam olacakmış diye. Güçlendiriliyor evet ama sadece Cumhurbaşkanlığı makamını değil, sadece yürütmeyi değil. Yasama, yürütme ve yargı üçü elele ve  üçü de birbirinden ayrışıyor ve üçü de kendi içinde güçleniyor.

Şimdi meclisin gücünü hafifletiyor diyenler aslında tam tersi milletvekillerine, yasa teklifi verme yetkisi ile birlikte milletvekillerinin ilk defa asli görevlerini yapmasına zemin hazırlayan bir sistem ortaya çıkıyor.

Bu bir referandum. Referandumdaki amaç halka sormaktır.  Yeni Anayasa’yı halka soralım. Eğer halk inanmazsa eğer halk güvenmezse, eğer halk kendi vicdanında bulamazsa zaten hayır der. Çünkü halk hele ki aziz Türk milleti gibi gerçekten olayları çok derinlemesine takip edebilen çok objektif değerlendirebilen bir halksa, eğer bir hata varsa yapılan yanlışın hükmünü, cezasını sandıkta verir.

    Yeni sistemle sadece cumhurbaşkanlığı makamını değil, aynı zamanda Meclis güçlendiriliyor. Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı bir sabah uyanacak, böyle hafif de sinirli olacak ve diyecek ki (Ey muhtarlar kaldırıyorum bu muhtarlık müessesesini)'. Allah aşkına böyle bir şeyi söyleyen zihniyetin bu ülkede yaşadığına bile inanmak istemiyorum.

Ya da bir milletvekili ile tartışacak ve diyecekmiş ki; 'Kapatıyorum Meclisi, milletvekillerini de feshediyorum'. Bu aziz millet zekasıyla dalga geçilecek bir millet değil. Tam tersine bu millet bazen siyasete ince ayar veren bir millettir.

   Aslında  bir sabah güneşli bir güne uyanıldığında  'Şu anayasayı falan değiştirelim' denilmedi. İlk kurulduğundan bugüne kadar 'Artık Türkiye darbe anayasası ile yönetilecek bir ülke değil' denildi. Bir daha darbe olmasın 15 Temmuzlar yaşanmasın diye herkes elinden geleni yapmalıdır.

 Hala yapacaklarımız var mı? Evet var. Zaten siyaset sorunları çözüp, onları paketleyip rafa kaldırıp 'Bitti bu sorunlar' demek değil. Sorunlar çözüldükçe talepler artmakta. Sorunları karşılamak için yeni hedefler kurmaktayız ama hedefimiz hep aynı “Güçlü ve yeni bir Türkiye”

Bunun içinde 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda bize düşen güçlü ve yeni bir Türkiye için sandığa giderek “evet” oyu kullanmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR