Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Muhtarlar Günü kutlu olsun

Muhtarlar Günü kutlu olsun

Demokrasinin temel taşı ve devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli olan muhtarlarımızın gününü kutlar ve çalışmalarında başarılar dilerim. Vatandaşın devletle ilk tanıştığı muhtarlık, muhakkak ki çok önemli bir kurumdur.

Doğumumuzdan ölümümüze kadar bizlerle ilgilenen muhtarlık makamı, özellikle son yıllarda büyük önem kazanmaya başlamıştır. 2002 yılından bu yana yaşanan değişimlerle muhtarların

Sadece özlük haklarının ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi bir yana, görevlerini ifa ederken verimliliklerinin de arttırılması, devletin ilgili birimleriyle olan ilişkilerinin daha verimli, etkin ve hızlı hale getirilmesi hedeflenmiş ve gerekli adımlar süratle atılmıştır.

Bu yaklaşımın neticesi olarak 2002’de 97 TL olan muhtar maaşları bugün Asgari ücret seviyesine çekilerek SGK primleri de devlet tarafından karşılanarak özlük haklarında önemli bir gelişme ortaya koyulmuştur.  Muhtarların merkezi idare ile ilişkilerini güçlendirmek ve vatandaş taleplerinin etkin şekilde cevap verilmesi adına bir dizi reformlar hayata geçirilmiştir.

Ülkemizde ki şehrimizdeki köy ve mahalle muhtarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi ve devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi, aslında sadece doğrudan muhtarlarımıza değil, vatandaşımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, modern ve çağdaş bir anlayışı da bünyesinde barındırmaktadır.

Sadece bulunduğu mahallenin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimizin tamamını savunmak adına şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek noktasında bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir.

Hayatımızın her anında bizlerin yanında olan muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü bir kere daha kutlar, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diler, çalışmalarında başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR