Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Hafta sonu siyaseti

Hafta sonu siyaseti

Hafta sonunu siyaset açısından çok renkli ve yoğun geçirdik. Ve şunu açık ve net belirtmeliyim ki, bu hafta sonuna bence kadınlar damga vurdular.

Cuma gününün akşamında Meram Belediyesi’nin 4 buçuk yıllık faaliyetlerini anlattığı “Alnımızın Akıyla 5 Yıl” programını izledik. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, seçildiği 2014 yılından bu yana Meram için yaptıklarını anlattı. Aslında zaman zaman yazdığım gibi Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bilhassa kentsel dönüşümde bir uzman olduğunu ispat etti. Ve bugün gelinen noktada Meram Belediyesi’nde gerçekten gerek Şükran mahallesinde gerekse diğer mahallelerde yapılan kentsel dönüşümün artık ihale ve yapım aşamasına geldiği gözle görülebilmekte.

Başkan Toru, yaptığı faaliyetleri teker teker, teferruatlıca anlatırken; asıl dikkat edilmesi gereken konu sanırım Başkan Toru’daki kendine güven ve öne çıkan liderlik vasfı da olmalıydı.

Çünkü 4 buçuk yıl öncesine göre çok deneyim kazanmış, çalışkan, idareci ve ekibini kurmasıyla da Meram’a sağlam bir temel atmış, lider bir belediye reisi karşımızdaydı. Bana göre kurulduğundan beri, Meram’ın belki de en büyük kazanımı bence bu ekip olmuştur. 2 dönem belediye başkanlığı yapan isme sahip olmayan Meram’da sanırım bu kural bu sefer bozulacaktır. Faaliyetlerin ayrıntılarını gazetemiz içerisinde haber kısmında bulabileceğinizden burada ayrıca yazmıyorum. Ama Belediye Başkanının çok akıcı, kendinden emin ve işe hakim bir sunum yaptığı da atlanmayan bir gerçektir.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tekrar belediye başkanı olur mu olmaz mı bilmem ama şunu biliyorum ki Meram halkı Fatma Toru’ya, yaptıklarından ötürü minnettar olmalıdır.

Cumartesi günü yine AK Parti’nin programları gündemdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen İnsan Haklarından Sorumlu yönetim kurulu üyeleriyle insan hakları konusunda 81 ilde yapılacak eğitim seminerlerini Konya’dan başlattı.

Gerek Konya Milletvekili olarak, gerekse AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak, halkın teveccühünü kazanmış olan Leyla Şahin Usta tüm Türkiye’de yürüttüğü faaliyetlerle de Konya milletvekili olarak yüzümüzü ağartıyor. İnsan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak Türkiye’nin günümüzde belki de en önemli konusu olan insan hakları konusunda da Leyla Şahin Usta’nın yapacaklarının çok önemli şeyler ve kalıcı olacağına inancımız tam.

Bu arada Meram Belediyesi’nin programına, insan hakları konulu eğitim seminerlerine katılan Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un programlarına da iştirak etti.

Aynı zamanda cumartesi günü AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş AK Parti’nin 72. Genişletilmiş Danışma Meclisi’ne katılmak için Konya’ya gelmişti. Ve burada bilhassa Danıştay’ın “Andımız”la ilgili kararı hakkında söyledikleri gündeme oturdu. Ama bence Konya’da gündemi ve hizmeti Konyalı kadın siyasetçilerimizden baz alarak değerlendirmek en doğrusu gözüküyor.

İki kadın siyasetçimizin de yolları açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR