Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Avrupalaşıyoruz

Avrupalaşıyoruz

Modernlik adına, çağdaşlık adına günden güne Avrupalaşıyoruz. Milli değer, hak ve hakikat yargılarımızı göz ardı etmeye, bizim gibi görünüp de bizden olmayanların eliyle yapılmakta olan maneviyat erozyona kurban edilmeye başlandık.

Şöhret olmak, meşhur olmak ve modern olmak adına nice köhnemiş zihniyeti kendimize ilke edinmiş, tahrif edilmiş ve yozlaştırılmış bilgilerle geleceğimizi kurgulamaya çalışıyoruz. Marka bağımlılığı, modern olma çılgınlığı bizleri garip bir boşluğa çektiğinin farkında bile değiliz.

Televizyon ve internet denilen çağın vebasına kapılmışız gidiyoruz. Hayatı dizilerden takip ediyor, bilmediklerimizi internete google’dan arıyoruz. Bizlere faydalı olup olmadığını düşünmeden verilen her türlü kirli ve kötü fikirlerle dimağımızı dolduruyoruz.

Sinemaların tahrip ettiği aile düzenimizi internet ve televizyon daha da bozmakta, inşaallah’la başlayan bütün konuşmalarımızın ana konusu faiz olmaktadır. Başkalarının bizlere sunulan görüntülerine kararak aile kültürümüzü tahrip etmeye başladık bile.

İlişkiler menfaate dayalı, dostlukla çıkar üzerine kurulduğu zamanımızda, bizde Avrupalılaşma adına ister istemez bu kervana katıldık gidiyoruz. Artık bir an önce kendimize gelmeli ve aile kültürümüzü korumaya almalıyız. Gelecekte dövünmek boşuna olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR