Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gençlerimiz

Gençlerimiz

Belli bir yaşın üzerindeki herkesin istediği tek şey vardır, zamanı geriye alabilmek. Sohbetlerde de dinlemeye alıştığınız bu zamanı geriye çevirebilmek konusu, maalesef imkansız. Onun için hep “keşke” diye başlayan sözlere hafif bir tebessüm ederiz.

Bence “keşke” kelimesi hayatı anlamsızlaştıran, insanı ümitsizliğe sürükleyen, hatta insanların bunalıma girmesine sebep olan, intihar edip Allah’ın verdiği canı almaya bile göz yumduran boş bir laftan ibarettir.

O nedenle insan geçmişinde yaşadığı olumsuzluklara takılıp kalmayacak, buna bağlı olarak daha büyük hatalar yapmamak için dikkatli olacaktır. Bizim yapacağımız, gençlere daha rahat ve iyi yaşamak için yapmalarını öğütlemek kalmaktadır.

Çünkü teknolojinin geliştiği böyle bir çağda,  Türkiye’nin, hatta dünyanın geleceğinin, gençlerin elinde olduğu bu zamanda ailelerin, öğretmenlerin ve çevredeki tüm insanların gençlere yol göstermesi gerekirken; maalesef gençlerin ayağını kaydırmak için uğraşan birçok art niyetli insan var.

Bu art niyetli insanların en büyük gayesi gençleri istedikleri yola sürükleyip ve onların beyinlerini yıkayarak ülkenin yok olması için ellerinden geleni yapmaktır. Gençlik dönemi, insanın karakterinin tam olarak belirginleştiği, en kolay kandırılabileceği bir dönemdir. Gençlerin bu zaafından yararlanarak onları istedikleri şekilde yönlendiriyorlar. Çünkü kötülük insanın nefsine daha güzel ve daha kolay gelir.

Bu sebepledir ki, gençleri kandırmak onlar için çok kolaydır. İçki, kumar, uyuşturucu, sigara, saçma sapan TV programları ve daha bir sürü şey. Her kötülük ‘sadece bir kere’ diye başlar ve devamı gelir hep. En aldatıcı olanı ise “İnternet”tir bence… İnternet öyle farklı bir şey ki; iyi yönde kullanırsan hayata bakış açın bile değişir. Ama günümüzde gençlerin yüzde 80’ i bunu yanlış yönde kullanıyor.

Artık bütün bunlara birilerinin, özellikle de ailelerin  “dur”  demesi gerekiyor. Haberlerde izlediğimiz, gazetelerde okuduğumuz o acı olayların en büyük sorumlusu aileler değil mi? Bir çocuğun eğitimi önce ailede başlar, sonra okul hayatıyla ve bulunduğu çevredeki kişilerle devam eder. Günümüzde ailelerin yaptığı en büyük hata; kendi yaptıkları hataların, çocukları tarafından yapılmasını istememeleridir.

Sonradan “keşke” dememek adına çok dikkatli davranmalı ve çocuklarımızın yaşantılarına da dikkat etmeliyiz. Ülkemizin ve insanlığın geleceği olan gençlerimizi daha fazla korumalı ve onları iç ve dış tehlikelere karşı bilinçlendirmeliyiz. Devletle elele vererek gençliğimizi bunalıma ve kötü yola sevk eden her türlü faaliyetlere de “dur” demeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR