Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Minibüslere biraz daha dikkat lütfen!

Minibüslere biraz daha dikkat lütfen!

Minibüslere biraz daha dikkat lütfen!

Toplu taşıma araçlarının en çarpıcı örneklerinden biri olan minibüsler, özellikle son günlerde büyük bir rahatlık içine girmiş gibiler. Gerek bizi sokakta görenler ve gerekse gazetemize telefon edenler Konya'daki minibüslerle ilgili şikayetlerini dile getirmektedir.

Her gün binlerce Konyalı işine gidebilmek ve işinden evine dönmek için her gün minibüsleri kullanmaktadır. Bazı minibüsler temiz ve pak olmasına rağmen minibüslerin büyük bir çoğunluğu  toz ve kir içerisinde. Özellikle köşe noktalar tozlu koltuk yüzleri ise aşınmış ve kir işlemiş durumda.

İşin içine kış günlerinin hastalıkları da girince  elinizi bir yere değdirmeye korkuyorsunuz. Her taraf kirli. Camlardan dışarıyı görmek ise tozdan neredeyse imkansız. Bazı minibüslerde ise dışarısında bulunan reklam kaplamaları kalkmış, çok çirkin görüntüler vermektedir.

KONESOB ve Minibüscüler Odası  Başkanı Muharrem Karabacak'ın özellikle araçlardaki  temizlik ve güvenlik açısından ne kadar duyarlı ve ilgili olduğunu bütün Konya çok iyi bilmektedir. Ancak kendisi her şeyi göremez. Bu konuda durak temsilcileri ve araç sahipleri daha dikkatli olmalıdır.

Bir de özellikle sabah saatlerinde işe gitmek için minibüse binenleri çok kötü bir koku karşılamaktadır. Minibüs şoförlerinin gece boyunca sigara içmesi sonucu sabah saatkerinde minibüsler çok kötü sigara kokmaktadır.

Halkın toplu taşımadaki büyük tercihi minibüslerin daha çok yolcu almaları için bazı dikkat edecekleri şeyler vardır. Biraz dikkat, biraz itina, biraz temizlik ve biraz da halkı düşünmek konusunda yapılacak bir kaç radikal değişiklikler sonucu minibüsler şehir içi oluşumda değişmez tercihimiz olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR