Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kurban Bayramı yaklaşıyor

Kurban Bayramı yaklaşıyor

 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala özellikle dar gelirli ailelerde büyük bir telaş yaşanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan dişi inek kesiminin yasaklanmasının ardından, kurban fiyatları bu yıl aldı başını gidiyor.

 

İnsanlar bir taraftan dini vecibelerinden biri olan kurban ibadetini yerine getirmeye çalışırken, diğer yandan da aile bütçesinin darlığı arasında sıkışmış durumda. Kurbanlıkların sahaya çıkması ile birlikte görüldü ki, bu yıl kurban ibadetini yerine getirmek bir hayli zor olacak.

 

Kesilebilir bir küçükbaş hayvanın fiyatı 800 ila bin 400 lira arasında dolaşmaktadır. Büyükbaş hayvanın fiyatları da 6 bin liradan başlayarak yukarıya doğru çıkmaktadır. Kurban pazarlarındaki fiyatları gören vatandaş, şimdi kara kara düşünmektedir.

 

Kurban Bayramı tatilinin on güne çıkmasını fırsat bilen bir çok vatandaş, vakıfların yurt içi ve yurt dışı kurban fiyatlarına bakarak kurban vekaletini bu vakıflara vermeyi düşünmeye başladı bile.

 

Vakıfların yurt içi küçükbaş  kurban fiyatlarının vakıflara göre 600 liradan başlaması, ancak kurban pazarındaki bir küçükbaş hayvanın fiyatının ise bin liranın üzerinde olması ister istemez kafaları karıştırmaktadır.

 

Özellikle okulların açılmasına bir aydan az bir zaman kalmış olması, okul masraflarının da artmış olması sonucu vatandaş kurban ibadetini nasıl yerine getireceği konusunda düşünmeye sevk ediyor.

 

Kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarında yaratılan suni artışa yetkililerin el atmasını isteyen vatandaşlar, kurban almak için bayram sabahını beklemeye başladılar. Bayram sabahı olmasa da bayramın ikinci gününde kurban fiyatlarının düşmesi temennisi ile kurban ibadetini yerine getirmeyi amaçlıyorlar. Bir tarafta kurbanlık hayvan konusundas sıkıntı olmayacağını açıklayan yetkililer, diğer tarafta kurban pazarındaki küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatı. Bu arada yine kurban vatandaşlar olacak gibi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR