Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koalisyonda rota değişti

Koalisyonda rota değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşanan son terör olaylarının ardından yaptığı 
 “Bu ülkede milli birliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek, öyle zannediyorum ki mümkün değil” açıklaması, koalisyon çalışmalarında rotayı tekrar MHP üzerine çevirdi.

Suruç olayları, 2 polisin şehit edilmesi, bir astsubay ve binbaşımızın kalleşçe şehit edilmeleri üzerine sert bir çıkışta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ardından
MHP’den anında AK Parti’ye sıcak mesajlar gitmeye başladı ve CHP ile olmasa, AKP-MHP koalisyonu ihtimali doğdu. İkinci alternatif ise seçim şartı ile, AK Parti’li azınlık hükümetine MHP’nin dışarıdan desteği olarak gün yüzüne çıktı.

Bilindiği üzere 7 Haziran seçim sonuçlarının ardından en olası koalisyon olarak halkımızında gönlünde Ak Parti MHP koalisyonu yatıyordu. Ancak MHP’nin koalisyon için en önemli şartlarından biri olan ‘’Çözüm sürecinden tamamen vazgeçilmesi’’ isteği Erdoğan’ın açıklaması ile yerine gelirken, Ankara kulislerinde ‘’Artık MHP’li bir koalisyon ihtimali de doğdu’’ yorumları yapılıyor.

Şimdi kulislerde AK Parti  ile CHP arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmazsa, daha önce çok zor gibi görünen, AK Parti-MHP koalisyon modelinin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Son olarak AK Parti Genel Başkan yardımcısı Beşir Atalay da, ‘’Tabanımız MHP’li koalisyona daha sıcak’’ biçiminde mesaj vermiş ve ‘’Tabanımızda daha çok MHP gibi çıkıyor, bazı araştırmalar var, ama bu biraz da görüşmelere bağlı’’ diyerek CHP-AK Parti koalisyon temaslarının sonucunun beklendiğini ima etmişti.

Cumhurbaşkanı’nın bu sert açıklamasının ardından bir açıklama yapan MHP’nin 2. adamı Teşkilattan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Şevkat Çetin, ‘’Geçici AK Parti hükümetini bugüne kadar izlediği politikalardan vazgeçerek, MHP’nin dile getirdiği şekilde teröre karşı tavır almaya çalışması halinde destekleyeceğimiz bilinmelidir’’ sözleri de AK Parti-MHP yakınlaşmasının bir göstergesi olarak siyasi kulislerde yankı buldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR