Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koalisyon ne zaman?

Koalisyon ne zaman?

7 Haziran seçimlerinin ardından gündemden düşmeyen koalisyon çalışmalarında yine bir tıkanıklığa geldik dayandık. Seçimden birinci parti olarak çıkan Ak Parti’nin MHP ile koalisyon yapmasına kesin gözü ile bakılırken, Devlet Bahçeli’nin açıklaması ile bu birliktelik gündemden düştü.

Şimdi bütün gözler AK Parti CHP koalisyonuna çevrildi. Ancak alt komisyonlarda yapılan toplantılarda alınan sonuç, bu koalisyonunda zor olduğunu göstermektedir. CHP 131 milletvekili ile 14 bakanlık isteğini açıklamıştır. Bu konuda Ak partili yöneticilerin hiç hoşuna gitmedi.

Ancak hükümet krizinden faydalanmaya kalkanlarda bu arada ortada cirit atmaktadır. Özellikle HDP, son olaylardan sonra koalisyon görüşmelerinin kesilip hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini vurgulamaya başlamıştır.

Seçim öncesi Diyarbakır olayı ile mağduru oynayan HDP, bu seferde Suruç olaylarını kullanmaya çalışmaktadır. Ancak halkımız bir daha aynı yanılgıya düşmeyecektir. Hükümetin işlevsizliğinden yakınan halkımız bir an önce hükümetin kurularak, belirsizliğin ortadan kalkmasını dört gözle beklemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR