Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sağlıkta hayaller gerçekleşiyor.

Sağlıkta hayaller gerçekleşiyor.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz hocama gecikmiş bir bayram ziyaretinde bulunduk. Geldiği günden bu yana yaptıkları ile sağlıkta hayalleri bile geçen Gökhan Hoca, yepyeni bir proje ile yine Konya’ya ilkleri yaşattı.

Teleradyoloji  Ünitesi’ni hayata geçirdiklerini söyleyen Gökhan Hoca, “insanımızın maddi ve manevi kayıplarını en aza indirmek için gerekenleri yapıyoruz, bu bizim görevimiz” diyecek kadar da tevazu sahibi bir insan.

Eskiden özellikle çağın hastalığı olarak bilinen “kötü hastalık” için istenen emar çekimleri için başka yerlerde çekim yaptıran hastaların bu çekimin sonuçlarını göstermek için ellerinde film veya CD ile kilometrelerce yol katettiklerini, zamandan ve maddi olarak kayıp yaşadıklarını söyledi.

Ancak şimdi Konya’da kamu hastanelerine bağlı 23 hastanenin herhangi birinde emar çektiren hastanın emar sonuçlarının sisteme yüklendiğini ve merkezde bile bunun görüldüğünü söyledi. Böylece erken teşhis ve tedavide büyük bir adım attıklarını da ifade etti.

Sağlık, hiç kuşkusuz en önemli konulardan biridir. Sağlıklı bir yaşam içinse en son teknolojik aletler ve insan kadir kıymeti bilen sağlıkçılara ihtiyaç vardır. Sağlığımızı Gökhan Hoca ve O’na benzer kişilere emanet etmekse bizleri biraz olsun rahatlatıyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR