Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kime inanacağımızı şaşırdık!

Kime inanacağımızı şaşırdık!

Yaz ayının başlaması ile birlikte ramazan ayının da başlaması bir oldu. İnsanlar yaz havasında güzel bir Ramazan ayı geçirmek için çalışmalar yapıyorlar. Çarşıdan alışverişler, evlerde yufka ve erişte kesmeler ile bir ramazan ayı daha hayırlısı ile geldi.

 

Kimileri televizyonu aptal kutusu; olarak niteler. Bu görüşe katılmamama rağmen, son günlerde televizyonlardaki çelişkili yorum ve önerilerin insanlarımızı aptala çevirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

 

Malum, zayıflama sezonu  açıldı. Ekranlar sağlıklı beslenme ve zayıflama uzmanları ile doldu. Ama gelin görün ki, birinin söylediğine diğeri itiraz ediyor. Birinin yiyin dediğine diğeri asla ağzınıza sürmeyin diye itiraz ediyor.

 

Aynı şekilde Ramazan ayında beslenme programlarına bakacak olursanız çelişkili ifadeler ile karşılaşıyorsunuz. Aslında ekranlardan yansıyan bu bilgi kirliliğini Diyanet İşleri Başkanlığının önlemesi gerekir. Ekrana bilgisi sağlam insanlar çıkarılmalıdır. Her önüne gelenin ekrana çıktığı günümüzde bilgi kirliliği de hat safhaya ulaşmaktadır.

 

Özellikle Ramazan ayı boyunca medyada ve ekranlarda boy gösteren bazı din adamları söyledikleri ile yaptıkları birbirini bağdaşmıyor. Kişisel kapris veya şöhret uğruna uzun yıllar boyunca edindiği ilahiyat birikimini bir anda harcayanları da görüyoruz maalesef. Bunlar televizyon kanallarının sıkıştıkça devreye soktuğu tele-vaizler maalesef.

 

 

Çok seslilik demokrasinin vazgeçilmezlerinden. Ama iş toplumun fiziksel ve ruhsal sağlığını ilgilendiren, manevi hayatına yön verecek  uzmanlık konularına gelince doğrunun tek olması gerekiyor. Aksi halde bilgilenmek için ekran başına geçenler, kafa karıştırıcı ve doğruluğu tasdike muhtaç  dinlemek zorunda kalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR