Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hazine yardımı kaldırılsın

Hazine yardımı kaldırılsın

Siyaset bir gönül ve hizmet işidir. Siyasete girenlerde bunu kabul ederek bu yola çıkarlar. Partiler ve milletvekilleri seçilebilmek için maddi ve manevi çalışmalar yaparlar, bazen kazanır bazense kaybederler.

Ancak Anayasa gereği Meclis’te sandalyesi bulunan siyasi partilere yapılan yardım, inanın herkesin içini acıtmaktadır. Her ne kadar anayasal haksa da, milletin vicdanında yerini bulamayan bir haktır.

Zaten siyasi partiler bir seçime girerlerken milletvekili olmak isteyenlerden önce aday adaylığı için bir para, daha sonra da adaylık için bir para alıyorlar. İlerleyen zamanlarda da bağış adı altında çeşitli miktarda para alıyorlar.

Bütün bunlara diyeceğim yok. Ancak her yıl  Meclis’te sandalyesi olan siyasi partilere hazine yardımı yapılmasını içime sindiremiyorum. Üstüne üstlük bir de seçim varsa bu yardım üç katına çıkıyor.

Mesela 7 Haziran seçimleri öncesinde hazineden siyasi partilere 351 milyon liralık hazine yardımı yapıldı. Ak Parti 298 milyon, CHP 115.3 milyon ve MHP ise 77.8 milyon lira hazine yardımı aldılar.

Aslında siyasi partiler kendi yandaşlarının bağış, aidat ve yardımları ile ayakta durmalılar. Hazine yardımına alışan partilerin üyeleri arasında bağış ve aidat alma gibi bir alışkanlıkları yok. Olsa bile sadece sembolik rakamlarla ifade edilmektedir.

Ülkemizin ve ülke ekonomimizin geçmekte olduğu dar boğaz nedeniyle hazinenin siyasi partilere vermekte olduğu hazine yardımı kesilmelidir. Kendine ve üyelerine güvenen partiler, bağış, aidat ve yardımlarla yoluna devam etmelidir. Siyasi partilere verilen yardımın ise yatırıma dönüştürülmesi inanın çok daha güzel ve anlamlı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR