Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gözler yeni kabinede

Gözler yeni kabinede

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni hükümeti kurma görevini almasının ardından Ankara’daki siyasi kulislerde hareketlenmeye başladı.

Yeni bakanlar kuruluna girecek ve giremeyecek isimler konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmakta. Özellikle de bakanlar kurulu listesinde kimlerin olacağı konusunda çok çeşitli ifadeler dolaşıyor.

64. Hükümette sürpriz isimlerin olabileceği de konuşulanlar arasında. Ankara kulislerinde dolaşan bir başka iddiada, Cumhurbaşkanının Başbakan Davutoğlu’na yeni hükümeti kurma görevi verirken bazı isimler üzerinde önemle durması konusunda uyardığı da söyleniyor.

Özellikle Gülen cemaatine geçmişte duyarsız kalan bazı isimler konusunda uyarıda bulunduğu, yine bazı isimlerin eski Cumhurbaşkanı Gül’e yakın isimler olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Yeni kurulacak hükümette Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal ve Bekir Bozdağ’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ali Babacan’ın G-20 zirvesine katılmamasının liste dışında olmasına bağlayanlarda var. Bunun yanı sıra Mehdi Eker’inde liste dışı kalacağı sıkca söz ediliyor.

Süleyman Soylu’nun ve Recep Akdağ’ın bakanlık beklediği, Ulaştırma Bakanlığı için Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan’ın adının geçtiği söyleniyor. Yeni kurulacak kabine de kadın bakan sayısının da ikiye çıkartılacağı, Nükhet Hotar, Fatma Betül Kaya ve Öznur Çalık arasından seçilebileceği de konuşuluyor.

Başbakan’ın Konya’dan seçilmesi nedeniyle Konya’ya bakanlık verilmeyeceği,  yeni kurulacak hükümette dengelere büyük özen gösterileceği de ifade ediliyor. Kulislerde konuşulan bir diğer önemli konuda, şayet Ulaştırma Bakanlığına  Binali Yıldırım gelirse listenin “Erdoğan” ağırlıklı olacağı, Lütfi Elvan gelirse “Davutoğlu” ağırlıklı olacağı konuşuluyor. Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR