Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Günlerin en güzeli, Cuma

Günlerin en güzeli, Cuma

Rüzgarlı ama sıcak bir Cuma gününe uyandık. İsteklerimizin gerçekleştiği, güzelliklerin katmerleştiği bir gün olur inşallah. Çünkü bugün günlerden Cuma ve biz müminler için bayram havasındaki mübarek bir gün.

 

İyilik düşünenlerin iyilik, kötülük düşünenlerin ise karamsarlıkla karşılaşacağı bu günde,

dünyaya doğru pencereden bakarsan, yaşadığın her yer cennete döner. Cehennem olarak gördüklerimiz sadece bizim bakış açımıza takılanlardır.

 

   İnsanlar günahın ne olduğunu bilmediklerinden değil, nefis ve gururlarına yenik düştükleri için bir yanlışta ısrar ederler. Bazen de suçu başkasında aramak daha kolay gelir. Oysa insan ölçmeye kendinden başlarsa dünyada eğri diye bir şey kalmayacaktır.

 

Eğer, yürek bahçene iyi niyetler ekersen, bahçene gelen bülbül en güzel şarkılarını senin için söyleyecek, karanlıklar aydınlık olacaktır. Çünkü iyilik kalbi yumuşatır, kin ve nefret belleğinden silinir, dost elini güçlü kılar. Onun için gereksiz yük ile yüreğini yükleme.

 

Affet ve unut gitsin. Çünkü günahları affetmek Allaha, hataları affetmek biz kullara yakışır. Sen insan olarak görevini yap, gerisini Rabbime bırak.  Buranın bir imtihan dünyası olduğunu unutma. Er ya da geç herkes yaptığını çekecek. Hangi imtihan ile sınandığını görmek istiyorsan hayatını gözden geçir. Göreceksin ki yolunda gitmeyen her şey senin imtihanındır.

 

 İnsanlar sana gülümsemiyorsa, sen gülümse. Gülümsemenin en büyük sadaka olduğunu unutma. Gülümseme yüreğin miracıdır ve hangi mevsimde olursan olsun bahar açar gönlünde.

Her günümüz Cuma feyzinde olsun, Cumaların yüzü suyu hürmetine dualarımız kabul olsun.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR