Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dolandırıcılar yerel seçimleri kullanıyor

Dolandırıcılar yerel seçimleri kullanıyor

Son yıllarda sosyal medya ve mobil uygulama kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bu alanlardaki dolandırıcılık vakaları da artış yaşamakta. Valilik, emniyet ve belediyeler dolandırıcılara karşı vatandaşları uyarmasına rağmen, dolandırılanlar da artıyor.

Son dönemde çok sayıda güvenilir markanın unvan, logo ve benzeri kurumsal kimlik bilgileri kullanılarak ve internet siteleri taklit edilerek yapılan sahte kampanya kurgularındaki artış dikkati çekiyor. Ayrıca yerel seçimler öncesinde vatandaşı çeşitli belediye başkan veya yardımcılarının adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlerin sayısında artış gözlenmekte.

İnternet üzerinden isimlerini belirledikleri belediye başkan veya yardımcılarının adını kullanarak “yerel seçimlerde kullanılmak üzere” diye başlayan sözlerle 5 ila 10 bin lira arasında para isteyen dolandırıcılar, çok sayıda kişiyi dolandırmaya çalışmakta.

Özellikle sanayi bölgelerindeki kişileri arayan dolandırıcılar, aranan kişinin uyanıklığı sayesinde  amaçlarına ulaşamazken, maalesef bazıları dolandırıcıların tuzağına düşmektedir.Dolandırıcılar tarafından adı kullanılan kişiler de bundan muzdarip durumdadır.

Çeşitli vesilelerle vatandaşı dolandırıcılara karşı uyaran yetkililer, devlet veya belediyeler  telefonla para istemez, bunları isteyenler dolandırıcılardır ve mutlaka böyle bir durumda emniyete müracaat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Emniyet yetkilileri  en çok, telefonla arayıp kendini polis, savcı, bankacı, belediyeci  veya sigortacı olarak tanıtan veya "Tebrikler ödül kazandınız!" diyerek vatandaşlardan kişisel veya bankacılık bilgilerini isteyen şahıslara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR