Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti’de bir ilk

Ak Parti’de bir ilk

31 Mart 2019  tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına hız veren siyasi partilerde aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Halkın teveccühünü kazanmış adaylarla seçime gitmek isteyen siyasi partiler, deyim yerindeyse aday seçmek için kılı kırık yarıyor.

Aday seçiminde büyük titizlik gösteren Ak Parti’de  ilk defa elektronik temayül yoklaması yapacak. 18 Kasım tarihinde yapılacak olan elektronik temayül konusunda online olarak katılacak olan delegeler burada verilen sorulara cevap verecekler.

Türkiye’de ilk defa yapılacak olan elektronik temayül yoklaması saat 10.00’da başlayacak ve 16.00’da sona erecek. Online olarak delegelerin katılacağı elektronik temayülde 16.00’da sistem kapatılacak ve sonuçlar hemen görülebilecek.

Gelişen teknoloji çağına uygun olarak düzenlenen elektronik temayül, hem  zaman kaybını önleyecek ve hem de tonlarca kağıt israfının önüne geçecek. Delegelere sorulacak çeşitli sorular arasında mevcut başkandan memnun musunuz gibi sorularla, gönüllerindeki adayda sorulacak.

Elektronik temayül yoklamasının iyi taraflarının yanı sıra olumsuz yanı da bulunmaktadır. Bir kere bir çok delegenin bilgisayarı yoktur. Hatta bazı delegeler bilgisayar kullanmasını bile bilmemektedir. O zaman ne olacak?

İşte o zaman belediye başkanı veya belediye başkan adayı  kendi taraftarlarını yanına alarak onların kimlik numaralarını kullanarak kendi ismini ortaya çıkarmaya çalışacak. Delegenin bilgileri ile kendi isteğine göre temayüldeki soruları cevaplayacaktır.

Teknoloji çağında böylesine güzel bir olaya maalesef gölge düşebilir. Bilgisayarlı bir ortamda bir araya gelen partililer, bir kişinin bilgisayarı kullanması sonucu kendi düşünceleri yerine bilgisayarı kullananın görüşlerinin aktarıldığı bir temayül ile karşı karşıya kalabilir. Bizden hatırlatması.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR