Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya vizyonu değişmelidir

Konya vizyonu değişmelidir

Görünen o ki, Konya artık vizyonunu genişletmeli ve Türkiye genelinde Konya hakkındaki yargıları da değiştirmelidir. Bunun için de bu yerel seçimler bir fırsat olacaktır. Belediye başkanı aday adayları vizyonlarını ortaya koymalıdırlar. Bundan sonraki dönemde ne yapacaklarını, Konya’nın Türkiye’deki konumunu, Konya’nın Dünya’daki konumunu yüceltebilmek için neler yapacaklarını ortaya koymalıdırlar. Ve buna uygun olarak projeler gösterebilmelidirler.

Tabii ki Konya’nın vizyonu denildiğinde Konya’da bazı isimler de ön plana çıkmaktadır. Mesela; Tahir Büyükhelvacıgil gibi, mesela Muzaffer Şeker gibi, mesela İbrahim Koyuncu gibi isimler Konya adına ne olursa olsun Konya siyasetine ve dolayısıyla Türkiye siyasetine dahil edilmelidir.

Yine siyasetin içerisinde yer alan, Çumra Belediye Başkanlığı yapan, ardından PANKOBİRLİK ve Konya Şeker’in başkanı olan, bir dönem milletvekilliği yaparken bununla birlikte komisyon başkanlığı gibi daha yoğun görevlerde de bulunmuş olan Recep Konuk’u unutmamak gerekir. Recep Konuk TORKU markasını Konya’ya, Türkiye’ye hatta Dünya’ya Konya TORKU olarak duyurmayı başaran bir Konyalıdır. Ve bu aşamaya gelirken de birçok badireler atlatmış, çok büyük emekler vermiştir.

İsimleri verirken özel olarak seçmedim aklıma geliverenleri yazdım. Yani bu isimleri çoğaltmak mümkün…

Konya’nın adım attığınız yerinde TORKU’yu hissedebilirsiniz. TORKU’yu bu duruma getiren kişi olarak, kamuoyunda hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesin sempatiyle baktığı bir isim olan Recep Konuk’un son dönemlerin Konya’da en sevilen ve halkta karşılığı olan bir kişi olarak yeri çok önemlidir.

Bunun dışında Türkiye’nin birçok yerinde Konya gibi karşılığı olduğu da aşikardır. Yani Türkiye Recep Konuk’u Türkiye’nin neresi olursa olsun kullanabilecek durumdadır. Mesela Ankara veya İstanbul gibi Büyükşehirlerin Belediye Başkanı adayı olarak düşünülmemesi bence Türkiye için de Konya için de bir kayıptır.

Benim gönlümden geçen yukarıda yazdığım gibi isimler bir şekilde hem Konya’yı temsil etmek adına, hem Konya’ya vizyon kazandırmak adına ve hem de Konya’ya hizmet adına bir şekilde görevlendirilmelidirler. Ve de Recep Konuk “TORKU gibi bir Türkiye” yaratma adına kesinlikle siyasetten uzak durmamalı, AK Parti de Recep Konuk’u kullanabilmelidir.

Sayın Konuk, kendisi ne düşünüyor bilemem ama sonuçta bu bir devlet görevidir ve burada kendisinin ne düşündüğünün de çok fazla bir önemi olmamalıdır.

Ve böyle isimleri gerek Konya’da gerekse Türkiye’nin önemli yerlerinde çoğalttıkça Konya vizyonunun da değişmesine çok büyük katkılarda bulunacağımızı düşünmekteyim.

Konya halkının da yapması gereken, önüne konanı değil hep daha fazlasını istemek olmalıdır. Artık Konya ne yapıp yapıp, olaylara daha geniş perspektiften bakmalı ve Konya’nın yöneticilerini de, Türkiye’nin yöneticilerini de bu perspektifle belirlemelidir.

Aksi halde tüm Türkiye’de Konya’nın olumsuzluklarını dinlemeye devam etmek zorunda kalmamız olası sonuçtur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR