Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Değişen topluma yeni Anayasa

Değişen topluma yeni Anayasa

16 Nisan  tarihinde yapılacak olan referanduma 23 gün kaldı. “Evet” ve “hayır” diyenlerinde çalışmalarında gözle görülür bir hızlanma dikkat çekmektedir. “Evet” diyenlerin mahalle mahalle dolaşarak kendilerini anlattıklarını biliyorum. “Hayır” diyenler ise salon toplantıları ve birkaç mahalle mitingi ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve İl yönetimi çok kıymetli isimler. Bu kişilerin çalışma sistemi de çok farklı ve başarılı. Seçim Koordinasyon Merkezi aracılığıyla günlerdir Konya’yı diyar diyar dolaşmaktalar.

 

Ayrıca bakanların katıldığı salon programları da vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmektedir. Bir de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkması sonucu  Türkiye’nin kendisine gösterdiği büyük teveccüh günden güne artmaktadır.

 

 

Meydanlara toplanan on  binlerce vatandaş Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bağırlarına basmaktadır. Hemen hemen gittiği her şehirde yaşanan  muazzam kalabalıklar  bir anlamda “evet”in ayak sesleridir.

 

Millet olarak kendi  sivil anayasayı yapma zamanımız gelmiştir.Bu güne kadar anayasalarımızı darbeciler yaptı.Darbecilerin yaptığı anayasalar meşruiyetlerini kaybetmiştir.Düşünün bir kere 12 EYLÜL darbesini yapanlar bu ülkeye anayasa yaptılar.

 

Türkiye'de ilk defa millet darbeye ve darbecilere karşı çıkmıştır.15 Temmuz ruhuyla taçlanan milletimizin bu gücü ayağa kalkmıştır.Darbeci zihniyetin sistemi değişmelidir aksi takdirde meşrutiyetini mevcut sistemden alan darbeciler ilk fırsatta tekrar darbe yapacaklardır.

 

Türkiye eski Türkiye değildir.Toplumda eski toplum değildir. Mevcut sistem bu yükü taşıyamamaktadır.Mevcut sistemle devam etmek Türkiye'yi ayaklarından aşağı çekmekle eşdeğerdir.

 

Bazıları diktatörlük yalanlarıyla değişime karşı duruyorlar.Diktatör dedikleri adam Türkiye Cumhuriyeti Devletini FETÖ terör örgütünün elinden kurtarmış millete teslim etmiştir. 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dik durmasa idi şimdi halimiz nice olurdu?

 

Sadece 15 Temmuz akşamı yapılan hain darbe girişimi karşısında dik duran, milletine güvenen ve milleti ile birlikte sokaklara çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ hainleri karşısında ölümü göze alması bile “evet” için değer düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR