Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çevreye önem vermeliyiz

Çevreye önem vermeliyiz

Özellikle bahar aylarının ılık havasını yaşadığımız bu günlerde, çevreye karşı daha dikkatli olmamız gerekmektedir. Yeni çiçek açan ve yeni yapraklanmaya başlayan ağaçları korumak adına hepimiz önlem almalıyız.

Hafta sonu piknik ve mesire alanlarına çıkanların, çocuklarıyla beraber yeşil alanlarda kısa yürüyüş yapanların çevreyi korumak adına önemli görevleri vardır. Ancak çevre konusunda tam arzu edilen bir bilinçlenme maalesef henüz oturmadı.

Yeşil alanların bir çoğunda naylon ve plastik görmekten usandık artık. Çöplerimizi çöp kutusuna atmak yerine yere atıyoruz, yeni yeşermekte olan ağaç dallarını kırıyoruz, piknik alanlarındaki çeşmeleri açık bırakıyoruz ve daha da önemlisi her tarafa çekirdek kabuğu saçıyoruz.,,

Çevremizi ve doğayı korumak hepimizin en önemli konusu olmalıdır. Aileden başlayarak okullarımızda bu konuların üzerine düşmeli, çocuklarımızı çevre konusunda eğitmeliyiz.

Doğa sayesinde temiz hava alırız ve sağlıklı bir yaşam için ihtiyacımız olan oksijeni doğadan elde ederiz. Ayrıca doğa pek çok canlıya da yuva olmaktadır. Bu nedenle doğa hem canlılar hem de insan için oldukça önemli bir ortamdır.

Daha sağlıklı bir yaşam ve çocuklarımıza gelecek nesillere, güzel bir çevre bırakabilmek için her zaman doğayı korumalıyız ve ona sahip çıkmalıyız. Daha fazla para kazanmak ya da daha güzel evlerde oturmak için doğayı katletmeyelim, ağaçları, ormanları yok etmeyelim.

Bize emanet olarak gelen çevreyi ve doğayı en iyi şekilde koruyarak gelecek nesle emanetini teslim etmeliyiz. Unutmamız gereken  şey çevre  olmadığında nefes almayacağımız  konusudur. Çevre ve doğa  bize karşı bu kadar cömertken, bizim ona karşı bu kadar insafsız davranmamız ona karşı yaptığımız en kötü davranıştır ama o bize bu kadar cömertken bizimde ona karşı bu kadar acımasız olmamız gerekir.

Daha sağlıklı bir yaşam için, daha organik yiyecekler için çevremizi ve doğayı korumak gerekmektedir. İçtiğimiz sudan ve yediğimiz her şeyde sağlıklı olabilmemiz sağlıklı bir çevre ve doğa sayesindedir. Kendimiz bu konuda çocuklarımıza örnek olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR