Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Berat “milad” olsun

Berat “milad” olsun

Şaban ayının 15. gecesinde bulunan Berat Gecesi’ni hep beraber kutlamanın mutluluk ve huzuru üzerimize düşmüş durumda. Artık mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı öncesi kutlanan bu mübarek berat gecesini, bütün Müslümanlar aynı ruh hali ile huşu içinde geçirdiler.

Allah’ın rahmetinin ve şefkatinin dalga dalga insanların üzerine indiği bu mübarek gecede, hepimiz bağışlanmak için secde edip dualar ettik.Aslında bu kutsal gün ve geceler Müslümanlar için  promosyonlu zaman dilimidir.

Yüce Rabbimizin de rahmeti bağışlaması her zaman olmasına rağmen bu gibi özel zaman dilimlerinde çok daha fazla tezahür ediyor. Önemli olan bu gibi zaman dilimlerini akıllıca değerlendirmek.Ancak uyanık olup ibadet ,dua ve tevbe ile geçirilirse fayda hasıl olacaktır. Bu zamanlarda kılını bile kıpırdatmayan, vur patlasın çal oynasın havasında olanlar için sıradan bir zaman olacaktır.

İnsanlığın birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda mübarek berat gecesi adeta bir kurtuluş gecesi olmuştur. Dünyanın dört bir tarafında zalimler tarafından katledilen Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dilediğimiz Berat Gecesi’nde, ellerimizi açarak insanlığın kurtuluşu için dualar ettik.

Bir çok hadisi şeriflerde de ifade edildiği gibi böylesine mübarek gecelerde biz kulların af dilemesi ve Rabbimizin biz kullarını affetmesini sağlamak için bolca dua ve tövbe edilmelidir.

Bunlar yapılırken şu yanlışa da düşülmemelidir. “Nasıl olsa bu gecenin kıymeti büyük, Allah nasıl olsa bol-bol veriyor ve affediyor ,  öyleyse bu gece günahlara ara vereyim dua ve niyazda bulunayım , namaz kılayım sonra da günahlara kaldığım yerden devam” düşüncesiyle ihya edilen gece yanlış değerlendirilen gecedir.Bu gece hatalarımızdan dönmek için bir milad olmalıdır halbuki.

Böylesine mübarek gecelerin birer af gecesi olduğu bilinci içerisinde hareket ederek affedilmemiz için çabalamalıyız. Mübarek Berat Gecesi’ni ve hemen on beş gün sonra gelecek olan mübarek on bir ayın sultanı Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendiren kişilerden olmak dileğiyle Berat Gecenizi kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR