Organizasyon örneği; Selçuklu Belediyesi
Geçtiğimiz hafta sonuna doğru yoğun günler yaşadık. Perşembe günü akşamında İstanbul’da Mevlana Hoşgörü, Barış, Kültür ve Sanat Derneği’nin “Hoşgörü Ödülleri” programı vardı. Bu programa daha geniş olarak yarın değineceğim.
Ayrıca hafta sonu cumartesi günü de Selçuklu Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde “Anadolu Selçuklu Çağı Mirası” ismiyle 5 cilt yayınladığı kitabın tanıtımı İstanbul’da yapıldı.
Başta şunu söyleyeyim; Selçuklu Belediyesi çok güzel bir program yapmış. Alışık olmadığımız bir biçimde her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek çok rahat ve yormayan bir program organize etmiş. Hatta Konya’daki turizm şirketleri de bence bunu araştırmalı ve örnek almalılar. Çünkü Konya’daki turizmciler bile organizasyon konusunda bu kadar yeterli değiller, bunu da laf arasında söylemiş olayım.
Sabah eski rektörlük binasının önünden hareket eden belediyenin aracı bir kısım basın mensubunu da otogar kavşağından alarak havaalanına taşıdı. Burada şunu da muhakkak söylemeliyim; hem de verilen saatlerde…
Uçaktaki kontrollerden, biletlerimize kadar hepsi ayarlanmış ve zaten bir gün önceden mesaj yoluyla bizlere bildirilmişti. Hiçbir karışıklık olmadan yolculuk başladı.
Atatürk havaalanında inince hemen bir otobüs bizi aldı ve Bakırköy Marina’ya götürdü. Oradan bindiğimiz tekneyle, doğruca denizden Eyüp’e, Bahariye Mevlevihanesi’ne geçtik.
Mevlevihanede, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı bir programla Selçuklu Belediyesi’nin bin bir cefa ile hazırladığı “Anadolu Selçuklu Çağı Mirası” kitabının tanıtımı yapıldı.
5 cilt olan bu kitabın tanıtımını ve içeriğini dinleyince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde olmasının sebebini de gayet net anlayabiliyorsunuz.
Buradaki faaliyetlerden sonra tekrar aynı tekneyle, hiç şehir trafiğine girmeden, deniz yoluyla, yine Bakırköy Marina’ya döndük ve oradan otobüslerle Atatürk Havaalanı’na ve oradan da tekrar uçakla Konya’ya geldik.
Yani üretilen iş güzel, organizasyon güzel, emek güzel ve her şey güzel olunca da yorulmadan, sıkılmadan, daralmadan bir program yapılıyor.
Konya ülkemizin en büyük şehirlerinden birisi ve kesinlikle Türkiye vizyonuna sahip olması için daha çok Konya dışına açılması elzem gözüküyor.
Hatta Konya dışına derken sadece İstanbul’u da kastetmiyorum. Konya programlarını sadece Konya’da değil, Anadolu’nun diğer kentlerinde de yapabilmeliyiz. Çünkü Konya bir Selçuklu başkenti ve de bu Selçuklu kültürünü tüm Türkiye’ye aktarabilmeli.
Bunun da yolu tabii ki bu tür programlardan geçmektedir. Artık dünyanın globalleştiği şu ortamda ülkenin kültürlerini paylaşabilmek ve aktarabilmek en önemli hedeflerden olmalıdır.
Bu vesileyle Selçuklu Belediyesi’ne bu güzel organizasyonu için teşekkür etmek gerekmektedir.
Ayrıca bugün idrak etmemiz gereken Berat gecesinin de tüm İslam alemine hayırlı olmasını dilerim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.