Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Basın toplumun aynasıdır

Basın toplumun aynasıdır

Basın toplumun aynasıdır

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de bir çok programla kutlandı. Hepimizin de bildiği gibi, basın her zaman söylediğimiz gibi demokrasilerde 4.güçtür, 4.güç olmalıdır. Hiçbir idarecinin, hiçbir yöneticinin, işini iyi yapan, amacı sadece vatandaşa doğru haber alma hakkını ulaştıran ve amacı yapıcı eleştiri, eksiği gören ve onu yazan bir basının; tamamen insanımızın yararına olduğunu biliyoruz.

Türkiye’deki ekonomik kriz diğer sektörleri olduğu gibi medyayı da vurmuştur. Birçok yaygın gazete ve TV’nin yanı sıra çok sayıda yerel gazete kapanmıştır. Kaynakları daralan yerel medya yoğun bakımdadır ve desteğe ihtiyacı bulunmaktadır.

İletişim araçlarının çeşitlendiği günümüzde; denetimsiz şekilde ortalıkta dolaşan, kendisini GASTECİ olarak lanse eden, istediği olmayınca baskı, tehdit ve şantaja yönelen mesleğimizin ayrık otları temizlenmedikçe, basın güç kaybetmeye mahkumdur. Yargısız infaz yapan, kişilik haklarına saygı göstermeyen, bayramdan bayrama, seçimden seçime gazete yayınlayan, muhabirlik değil muhbirlik yapanları aramızda görmek istemiyoruz.

Basın toplumun aynasıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar neyse, basının sorunları da aynıdır. Özgür bir basın ve daha çağdaş ekonomik bir çalışma düzeni istiyor. Yaşadığımız sorunlara çözüm reçeteleri üretecek olan da sahip olduğumuz meslek örgütlerimiz ve örgütlü gücümüzdür.

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmadığımız, mesleğimizi kirleten insanlara karşı kararlı bir duruş sergilemediğimiz, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı haykırmadığımız ve dik durmadığımız sürece; geçmişte yaşanan BAYRAMLARI daha çok ararız.

Sözde yerel medya dostlarının lafta değil icraatlarda da kendilerini göstermelerini, bayilerden gazete almalarını, abone olmalarını, ilan vermelerini ve çevrelerini de bu konuda yüreklendirmelerini istiyoruz. Bu vesileyle basın meslek ilkelerine saygılı, insan hak ve özgürlüklerinden yana olan tüm basın emekçilerinin 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ kutluyor; özgür basın için verdiklerini mücadelede hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızı saygıyla anıyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR