Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Başbakan Davutoğlu’na sahip çıkmalıyız

Başbakan Davutoğlu’na sahip çıkmalıyız

Son günlerin gündemdeki konusu, Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu’nun yollarının ayrılma noktasına geldiği. Son Ak Parti MKYK toplantısında il ve ilçe başkanlarının atama yetkisinin Davutoğlu’ndan alınıp MKYK uhdesine verilmesi bardağı taşıran son damlanın olduğu söyleniyor.

 

Hatta dün bazı köşe yazarları Ahmet Davutoğlu’nun istifa ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul etmediğini yazdılar. Başbakan Ahmet Davutoğlu gurup toplantısında birlik ve beraberlik mesajı vermesine rağmen, kulislerde buruk olduğu konuşuluyor.

 

Hatta Başbakan Davutoğlu’nun MKYK toplantısına beş saat geç gelmesinin sebebi olarak toplantıya katılmamayı düşündüğü ancak yoğun ısrarlar sonucu toplantıya katıldığı konuşuldu. Ayrıca Davutoğlu MKYK toplantısında alınan karardan hemen sonra toplantı bitmeden parti binasından ayrıldığı da söylendi.

 

Fuat Avni twitter’da yaptığı paylaşımda Başbakan Davutoğlu’nun yetkisinin alınacağını ve atamaları Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu’nun hükmettiği ve 50 kişiden 48’inin sarayın adamı olduğu MKYK yapacak demişti.

 

Başkanlık sisteminin tartışılmaya başlandığı günlerden bu yana devam eden sessiz diyaloğlar da Ak parti içinde bazı sıkıntıların olduğunu gösteriyor. Başbakan tam başkanlık sistemi ile ilgili olarak “kendimi mi inkar edeyim” derken, yarı başkanlık içinde Cumhurbaşkanı “Onu Başbakan’a sorun” diye cevapladığını herkes biliyor.

 

Görünen o ki, Mayıs ayı içerisinde Ak Parti içinde kaynamakta olan kazanın dumanı tütmeye başlayacak. Konya’mızın gururu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı çevreler tarafından bilinçli olarak yıpratılmak isteniyor. Kendisinin yakaladığı başarılı performans ve atılımlar ne yazık ki birilerini rahatsız ediyor gibi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR