Prof. Dr. Kenan Peker

Prof. Dr. Kenan Peker

AK PARTİDE YENİ DÖNEMİ̇N BAŞLANGICI

AK PARTİDE YENİ DÖNEMİ̇N BAŞLANGICI

16 yıl önce kurulmuş olan AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. Bu kadar kalabalık ve coşkulu  bir kongreye daha önce şahitlik yapmadım. Kalabalığın ve coşkunun asıl nedenine gelince; AK Parti'nin değişmez lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin resmi olarak yeniden buluşması. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçilmesiyle "Yeni Atılım Dönemi" başladı.

Hasret vuslata döndü!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hayata geçti ve parlementer sistem tarihe karıştı. Bunun doğal sonucu olarak 27 Ağustos 2014'te partiye veda eden Cumhurbaşkanımız 16 Nisan'da yapılan halk oylamasıyla gerçekleşen anayasa değişikliğinin ardından 2 Mayıs'ta kurucusu olduğu partiye yeniden üye oldu. Resmen ayrılmak zorunda kaldığı partisine tekrar Genel Başkan olarak geri döndü.

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongre için özel sloganlar hazırlandı. Yeni Atılım Dönemi, Demokrasi, Değişim, Reform, Sağlam İrade, Kurucu Lider, Sağlam İrade Güçlü Türkiye, Değişimin Lideri, Milletin Partisi, Kurucu Liderle Tam Yol İleri.

Yeni dönemin adı; Atılım olarak belirlendi ve değişim ve reformların yapılacağı sözü verildi. Yapılacak yenileşme dönemi ile yeni bir heyecan, yeni bir vizyon oluşturmanın da yolu partinin yönetiminde yapılacak değişiklik ve yenileşmeden geçecek inşallah.

15 Yıldır Erdoğan'ın liderliği altında tek başına iktidarda olan AK Parti, bütün kurum ve alışkanlıklarıyla yeni Türkiye'yi inşa etmiş ve Türkiye'ye köklü bir değişimi yaşatmış bir parti olarak yeni dönem için A takımını kurdu.

Merakla beklenen MKYK listesi bazı kesimler tarafından kabul görürken, bazı kesimlerin tepkisini aldı ve beklentilerini karşılamadı. Hiç önemli değil. Biz davamıza ve dava adamımıza sonuna kadar inanıyoruz ve güveniyoruz. Onun hazırladığı veya onayladığı liste bizim için makbul ve kabuldür. Listenin %40'ında değişiklik söz konusu. 19 kişide değişiklik söz konusu. Dengeli bir temsil sağlanması konusunda hassas davranılmış. İller bazında homojene yakın bir dağılım söz konusu. Gençlere ve bayanlara yer verilmiş. 18-25 yaş

aralığında üç MKYK üyemiz var. Gençlerimize verilen söz tutuldu.

Konya'mızı temsilde MKYK de KONYA Millet vekilimiz Konya'mızın abisi abimiz Ahmet Sorgun ve KONYA millet vekilimiz Hacı Ahmet Özdemir ve Ahmet izi kardeşim temsil edecek.

Değerli vekillerimiz ve Ahmet izi kardeşimize görevlerinde başarılar dilerim. Allah milletimize,konyamıza ve ülkemize nice hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.

Kongre öncesi AK Parti tüzüğüne yapılan şu ekleme çok çarpıcı: “Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşları tek bir milleti teşkil eder. Milletin tüm fertleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Devlet milletimizin ortak eseridir. AK Parti, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder."

Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren konuşmasında çok önemli mesajlar vardı başkanımızın:

3. Olağanüstü Kongre’de 1414 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen Cumhurbaşkanımız salonu dolduran partililere “Evet, nerede kalmıştık” diyerek “Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamızı okuyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz” dedi.

Rabbimize hamd olsun bize müslüman ülkeye yakışır müslüman bir lider nasip ettiği için.

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın sadakati, vefakarlığı, kadirşinaslığı takdire şayan tavrına vurgu yapmadan geçemeyeceğim. 40 yıllık yol ve dava arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındaki duruşundan dolayı kendisine minnet ve şükran borcumuz olduğunu hatırlatmak isterim.

Ayrıca 15 Temmuz’un seyrini değiştiren ve darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in kongreye özel misafir onur konuğu olarak davet edilmesini çok anlamlı buldum.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan konuşmasında artık siyasetin işinin çok zor olduğunu;  yüzde 30’lar ve 40’larla ülke yönetimine talip olunamayacağına, “yüzde 50 artı 1” için mücadele etmek gerektiğine işaret ederek daha çok çalışılacağının mesajını verdi.

Türkiye-Avrupa ilişkilerine de değinen Erdoğan bu örgütlerle önümüzdeki dönemde de ölümüne bir mücadele içinde olunacağının altı çizdi.

Erdoğan’ın “AB ya bize verdiği sözü tutar ya da herkes bildiğini yapar” sözü, Türkiye’nin gelecekteki yol haritasını gösterir nitelikte.

Ayrıca OHAL konusunda getirilen eleştirilere Erdoğan’ın çok net yanıtlar verdiğini görüyoruz: “Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor ve biz 249 şehit veriyoruz, 2 bin 193 gazimiz var. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak.”

Milletin değişim beklentisine önümüzdeki dönemde karşılanacağının mesajını verdi. Parti yönetiminde başlayan değişim kabinede, teşkilatlarda, belediyelerde köklü bir temizlik şeklinde devam edecek.

Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır. İcraatta da sıçrama dönemi olacak.

Besmeleyi çektik. Bismillah diyerek, yola revan olduk. Biliyoruz ki, Ve La Galibe İllallah, Allah’tan başka galip yoktur”

Sayın Cumhurbaşkanımızın değişim, demokrasi, reform esas alınarak atacağımız en değerli adım olacaktır. Türkiye’nin beka sorununa çözüm üretme açısından son derece önemli olan Ak Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nin memleketimiz, Türk demokrasisi ve kutlu davamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Kenan Peker Arşivi
SON YAZILAR