Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Tavada Şipşak Islak Kek

Tavada Şipşak Islak Kek

Bugüne kadar yaptığım en kolay ve en yumuşak ıslak kek tarifini siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Browni tadında mı desem, yoksa sufle mi? O kadar lezzetli ve hafif bir tarif ki  herkesin denemesini isterim.

MALZEMELER

1 yumurta

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Sosu için

1 su bardağı sıcak süt

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kakao (ben içilebilir çikolata tozu kullandım)

5-6 parça çikolata

HAZIRLANIŞI

Keki pişireceğiniz 26 cm ölçüsünde tavaya yumurtayı kırın. Şekeri ekleyip el çırpıcısıyla birkaç dakika çırpın. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Vanilya kabartma tozu ve unu ekleyip normal kek kıvamında olana kadar karıştırın. Spatula ile kenarlarını temizleyin arzuya göre üzerine fındık kırığı serpin. Ceviz de olur. Tavanın kapağını kapatın. Altını iki kat folyoyla sarın. Ocağın orta gözüne yerleştirip altını kısın. 15 dakika piştikten sonra küçük ocağa alın ve 10-15 dakika da bu şekilde pişirin. Küçük ocakta 10 dakika piştikten sonra kontrol edin eğer içi tam pişmemişse 5 dakika daha pişirin. Kek pişerken sıcak sütün içine şeker, kakao çikolata parçalarını ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Kek piştikten sonra 5 dakika bekleyip ılık sosu üzerine gezdirin. Yani kek de sos da çok sıcak olmayacak. İster sıcak, ister soğuk servis edin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi