Katı Yağsız Fındıklı Çıkık Dolgulu Kurabiye
Malzemeler
1 su bardak ayçiçek yağı
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı un
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Batırmak için
Fındık içi
1 yumurta beyazı
80 gram sütlü çikolata
1 yemek kaşığı bitter çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan parça kopartıp yuvarlak haline getirelim. İlk önce yumurta beyazına ardından fındık içine bulayıp fırın tepsisine alalım. Üzerine merdane ile çukur açalım. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında altı kızarana kadar pişmeye bırakalım. Kurabiye piştikten sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ilave edelim. Hazır olunca afiyetle servise sunalım.