Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Katı Yağsız Fındıklı Çıkık Dolgulu Kurabiye

Katı Yağsız Fındıklı Çıkık Dolgulu Kurabiye

Malzemeler

1 su bardak ayçiçek yağı

1 yumurta

1 yumurta sarısı

1 su bardağı şeker

2 buçuk su bardağı un

1 paket vanilin

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Batırmak için

Fındık içi

1 yumurta beyazı

80 gram sütlü çikolata

1 yemek kaşığı bitter çikolata

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan parça kopartıp yuvarlak haline getirelim. İlk önce yumurta beyazına ardından fındık içine bulayıp fırın tepsisine alalım. Üzerine merdane ile çukur açalım. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında altı kızarana kadar pişmeye bırakalım. Kurabiye piştikten sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ilave edelim. Hazır olunca afiyetle servise sunalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi