Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Kadayıf sarma

Kadayıf sarma

Sevgili okurlar kısa bir aranın ardından yine birlikteyiz. Bu hafta sizlere sıra dışı bir tatlı tarifi vereceğim.

Sizin de deneyip vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı olacağına eminim. O zaman hemen tarife geçelim.

»250 gram taze kadayıf

»2 tatlı kaşığı tereyağı

»4 yemek kaşığı fıstık

»3 yemek kaşığı pudra şeker

»Yarım çay bardağı su

Dondurulmuş kadayıfı bıçak ile ince ince doğrayalım. Ardından üzerlerine eritilmiş tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Kuru kalırsa azar azar su ekleyerek kıvam almasını sağlayalım. Daha sonra streç film arasında incecik açıp bir kenara alalım.

»1 su bardağı süt

»2 poşet krem şanti

»1 su bardağı Hindistan cevizi

Süt ve kremşantiyi mikser ile çırpalım. Üzerine Hindistan cevizini ekleyip karıştıralım ve kadayıfın üzerine aktarıp yayalım. Biraz fındık fıstık serpelim ve rulo yapıp dondurucuda 20-25 dakika dinlendirelim.

»100 gram sütlü çikolata

»Yarım çay bardağı sıvıyağ

Çikolatayı bir kaseye alalım. Çaydanlıkta kaynayan suyun üzerine oturtup çikolatanın erimesini sağlayalım. Daha sonra üzerine sıvıyağ ekleyip karıştıralım ve dinlenen kadayıf sarmasını dilimleyip servis tabağına alalım. Çikolatayı üzerlerine aktaralım biraz fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR