Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Cennet Çorbası

Merhaba sevgili okurlar Ramazan ayının bereketi üzerinize olsun inşallah. Yine bir çorba tarifi ile karşınızdayım. Cennet çorbası kolay ve lezzetli bir çorba.

Malzemeler

3 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy patates

1 diş sarımsak

2 su bardağı tavuk suyu

3,5 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin:

Tereyağı

Kırmızı toz biber

Yapılışı

Cennet çorbası yapımı için; öncelikle orta boy derin bir tencere içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyin. Mısır ununu 3 dakika sürekli karıştırarak, kavurun. Daha sonra 1 adet orta boy patates, 1 adet orta boy soğan ve 1 diş sarımsağı orta büyüklükte kesin. Kestiğiniz patates, soğan ve sarımsağı kavrulan mısır ununun üzerine koyun. Sebzeleri 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber ve 2 su bardağı tavuk suyu koyun. Ardından da 3 buçuk su bardağı sıcak su dökün. Sebzeler iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Patatesler yeterince yumuşadıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Çorbayı 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Çorbanın kıvamı koyu ise biraz daha sıcak su ya da tavuk suyu ekleyip, kıvamı açabilirsiniz. Cennet çorbasının üzeri için; küçük bir tava içine tereyağı koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine kırmızı toz biber koyup, biraz kızdırın. Hazırladığınız cennet çorbasını kaselere koyun. Üzerine tereyağında kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirip, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Eski iftar sofralarındaki gibi kalabalık ve bereketli sofralarımıza kavuşabilmek ümidiyle hayırlı ramazanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar