Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Armut kurabiye

Armut kurabiye

Bu hafta sizlere görüntüsüyle ve lezzetiyle harika bir tarif vereceğim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Denemeyenler ise çok şey kaçırır.

MALZEMELER

»250 gram tereyağı veya margarin

»1 orta boy çay bardağı sıvı yağ

»2 yemek kaşığı yoğurt

»1 orta çay bardağı toz şeker

»Yarım paket hamur kabartma tozu

»1 paket vanilya

»5.5 su bardağı dolusu un

İÇ MALZEMESİ

»3 adet elma orta boy

»1 çay bardağı toz şeker

»1 çay bardağı ceviz içi

»1 çay bardağı kuru üzüm

»1 silme çay kaşığı tarçın

»Sapları için karanfil

»Üzeri için 1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle soğuması için iç malzemeyi hazırlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tavaya alıp şekerini koyup karıştırıyoruz. Ardından yıkanmış kuru üzümü ekliyoruz. Cevizi ve en son tarçını atıp soğuması için bir kenara koyuyoruz. Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağını, toz şekeri ve sıvı yağı koyup elimizle karıştırıyoruz. Yoğurdu da ekleyip tekrar karıştırıp kabartma tozu, vanilyayı ekledikten sonra unu ilave ediyoruz. Sonra hamuru 25 eşit parçaya bölüp parmağımızla ortasını açıp iç malzemeden koyup hamurun kenarlarını ortaya toplayıp ağız kısmını uzatarak armut şekli veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine karanfil batırıyoruz. 180 derece fırında üzerleri kızarmaya başlayınca çıkarıyoruz, ılıyınca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet bal olsun sevgilerimle…

armutlu.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR