Fatih Şeker

Fatih Şeker

Keşke Selçuk Üniversitesi olarak kalsaydı

Keşke Selçuk Üniversitesi olarak kalsaydı

Torku Selçuk Üniversitesi, Eylül 2014’de ismini değiştirerek Torku Konyaspor Basketbol yaptı.

Konya kamuoyunda bu beklenti vardı açıkçası. Çok büyük umutlarla bu işe girişildi.

Konya basketbolunu yakından takip eden dostlarımız bilir. Aslında bu işe çok sıcak bakmayan kişilerdendim. Korkum takımın sonunun Kombassan Konyaspor gibi olmasıydı. Bu heyecanın o tarihte kaybolmaması adına sustum. Çomak sokmak istemedim. Belki Konya’dan destek gelir diye haberler yaptık, yazılar yazdık.

Konyaspor gibi büyük bir markanın takıma çok şey katacağı beklentisi olmasına karşın neredeyse hiç katkısı olmadı. Taraftarın desteği inkar edilemez ancak Selçuk zamanında da Konyaspor taraftarı her zaman bu takımı destekledi. Ankara’ya, İstanbul’a, Yozgat’a Gaziantep’e gitti ve takıma destek oldu.

Sanıldı ki Konyaspor olunca herkes takıma sponsor olmak için yarışacak ve takıma para akacak. Tam tersi oldu. Sponsorluk gelirleri Selçuk Üniversitesi zamanında daha yüksekti. Üniversite takımı diye destek olunuyordu. Selçuk Üniversitesi’nin de otobüs ve salon desteği dışında maddi bir desteği yoktu ancak takımın genel olarak gelirleri daha fazlaydı. Selçuk Üniversitesi takıma destek olma adına aracı bir kurum oldu. Aynı zamanda takımda kolej havası vardı.

En büyük eksiklik manevi yönden oldu. Selçuk Üniversitesi’nin manevi desteği çok büyüktü. Rektör aynı zamanda kulübün onursal başkanıydı. Başın sıkıştığında yanına gidip destek alabileceğin önemli bir güç vardı. Şimdi kulüp sahipsiz. İsmi Konyaspor ama takımı sahiplenen yok. Selçuklu Belediyesi haricinde takıma destek olan kurum yok.

Konyaspor ile tamamen ayrı olan bu kulübün o zaman Konyaspor adıyla mücadele etmesinin ne anlamı var? Haberleri ve maç duyuruları dahi yapılmadı. Bu takıma, Konyaspor Futbol Takımına her galibiyette verilen bir performans primi verilse her şey çok farklı olurdu. Sadece bir galibiyet parası potada Konyaspor’u düşürmeyecekti. Son dönemde oyunculara ödeme yapılsa bu takım düşmezdi zaten. Çok büyük avantaj vardı. Para verilmeyince yabancılar kaçtı ve takımda küme düştü. Futbol adına tarih yazan Konyaspor, basketbolda küme düştü.

Sonuç olarak renkler yeşil-beyaz olarak değiştirilebilirdi ama isim aynı kalmalıydı.

Elbette yapılan çok yanlış var. Bunlara diğer yazılarımızda değineceğiz ama iyi giden bir işleyiş keşke bozulmasaydı.

Takımın kapanma ihtimali konuşuluyor. Bu takıma sahip çıkılmazsa kapısına kilit vurulabilir. Ahmet Şan başkanın sezon içinde ‘Takımı sezon sonunda devralacağız’ açıklaması var. Umarım bu gerçekleşir.

Konyaspor sadece futbol kulübü olarak kalmamalı. Bu kulübü bünyesine katmalı.

Bu takımı sahipsiz bırakmayın BEYLER…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR