Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Vatandaş yanılmaz

Vatandaş yanılmaz

Güneydoğu’da Silahlı Kuvvetler büyük bir operasyon içerisinde ülkeyi terörden temizleme çalışmaları yapıyor.

Güneyde delik deşik olmuş Suriye sınırına, bu delik deşikliği ortadan kaldırmak ve kontrol altına alabilmek için yeni sınır duvarları örülüyor.

Ülkede birçok ilde emniyet güçleri teyakkuz halinde, her an bir terör saldırısına karşı tetikte bekliyor.

Suriye’de savaş, Irak’ta savaş, İran her an savaşa hazır, Rusya durmadan taciz ediyor, etrafımız tam tabiriyle “ateş çemberi”.

Vatandaş bir taraftan bu ateş çemberinin ortasında yaşam telaşında, bir taraftan ekonomik sıkıntılar boğazına dayanmış ve diğer taraftan da geleceğiyle ilgili endişelerini giderme derdinde…

Tabii ki tüm bunların çözümünün odağında siyaset var. AK Parti Hükümeti bu sorunlarla karşı karşıya.

Peki, AK Parti Hükümetinden memnun olmayan muhalefet ne yapıyor?

CHP 1980’de kapanmış olan CHP’nin 1992’de yeniden açılmasına katkıları en üst derecede olan, yıllarca CHP Genel Başkanlığı yapan ve gerek halk nezdinde, gerekse siyasiler nezdinde “devlet adamı” olarak gösterilen Deniz Baykal’ı ihraç etsek mi etmesek mi derdinde...

MHP ise tabanının yeni bir kurultay yapmak için topladığı imzaları bile görmezden gelerek, “kurultay isteyenleri nasıl atlatırım” derdinde…

Hatta MHP, bununla ilgili bir adım daha ileriye giderek Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl, Elazığ Merkez, Bayburt Merkez, Gümüşhane Merkez İlçe olmak üzere 8 il, 3 merkez ilçe teşkilatlarını yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattı.

 Bir de MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, "Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden  Elazığ, Samsun, Tokat,Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl,  Elazığ Merkez, Bayburt Merkez, Gümüşhane Merkez İlçe Teşkilatları, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 33.02.2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir.” Diye de açıklama yayınladı.

Peki, burada olan vatandaşa olmuyor mu? Vatandaş ne yapsın, kendi içerisinde kavgalı olan partilere değil haliyle çözüm odaklı partiye yöneliyor. Demek ki vatandaş burada da doğru tercihi yapıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR