Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Manifesto ve projeler

Manifesto ve projeler

Ben genelde siyasette söylemlere çok önem veririm. Çünkü siyasetçinin söyledikleri her zaman karşısına dikilir. O nedenle siyasetçi söylediklerine her zaman dikkat etmelidir ve tabiri caizse “işkembeden sallamamalıdır”.

Mesela Ahmet Davutoğlu Başbakan iken söylediği Konya metrosu konusunda bu kadar süre geçmesine karşılık ortada bir şey yoktur. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama konum bu olmadığı için girmeyeceğim.

Geçtiğimiz akşam AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda adayı Uğur İbrahim Altay düzenlediği bir programla projelerini anlattı. Bu arada salon tıklım tıklım dolu iken aynı zamanda Kon-TV de canlı yayınla programın Konyalı’ya ulaşmasını sağladı. Dolayısıyla bu konuda muhakkak ki olumlu veya olumsuz, çok tepki gelecektir. Yani programı bu kadar çok kişiye ulaştırınca eleştirisi de muhakkak ki çok olacaktır.

Program konusunda öncelikle şunu söyleyeyim; Başkan Altay’ı çok heyecanlı gördüm. Bu durum her ne kadar konuşmasına yansımamış gibi gözükse de yıllardır tanıdığımız bir siyasetçi olarak artık biraz daha rahat görebiliyoruz bunu. Aslında Uğur İbrahim Altay çok çalışkan, dinamik ve işkolik bir adam. Ancak bu dinamizmi ve coşkuyu konuşmasına yansıtamıyor. Yani 1 buçuk saat projeleri dinledik, çok güzel projeler de vardı. Heyecanlandığını hissettik ama konuşmasında o coşkuyu alamadık. Öncelikle bunu belirteyim.

Gelelim projelere; metro projesi şahsen Konya’da çok öncelik arz eden bir proje değil. Biz mevcut tramvay sistemini daha hızlı ve daha yaygın kullanmayı birinci planda düşünmeliyiz. Konya yaygın bir yerleşim ağına sahip değil. Yani örnek olarak tramvayın Zafer’den Kampüs’e gidiş mesafesi 30 kilometre civarında. Bu metro da olsa tramvay da olsa aynı duruşlarla ve aynı hızla gitmek zorunda. Yani metro projesi Konya’nın olmazsa olmazı değildir. En azından şimdilik…

Otogarın taşınması olayı uzun süredir konuşulan ve geç bile kalınmış bir proje. Konya’nın o yönünün gelişmesi için de çok önemli olacaktır. Bin dairelik toplu konut projesi Konya için büyük kazanım olacaktır. Mevlana Çarşısı’nın yıkılması ve o alanın genişlemesi büyük bir projedir ve Mevlana Meydanı’nın rahatlamasını sağlayacaktır. Cephanelik denilen tarafta yani Sille’ye giderken Kombassan Villaları karşısında bulunan ağaçlandırma arazisinde yapılacak konutlar da bana göre çok güzel bir proje olarak Konya’da yer bulacaktır. Buradaki ek sıkıntı da oradaki on binlerce ağacın durumunun ne olacağı olacaktır. O ağaçlar kesilmeden ve zarar görmeden yapılacak bir dönüşüm projesi gerçekten takdir görür.

Yine başka bir büyük proje de Mavi Tünel ağzına yapılacak hidroelektrik santralidir. Bu da yadsınamayacak bir proje olarak yerini alacaktır.

Tabii ki yılardır konuşulan konulardan birisi de sanayilerin, yeni yerlerine kaldırılmasıdır. Hem yeni Hızlı Tren Garı’nın bulunduğu alandaki Eski Sanayi hem de Karatay Sanayiinin boşaltılarak, yeni yapılacak yere taşınmaları hem Konya’nın gelişmesi hem de sanayinin gelişmesi açısından önemli olacaktır. Ayrıca artık şehrin merkezinde kalan bu sanayilerin boşalmasıyla o alanlarda meydana gelen rahatlamayı ve görüntü kirliliğinin kalkmasını da unutmamak lazımdır.

Benim atladığım projeler olmuştur belki ama belli başlı projeler bunlardı. Tabii ki bunun dışında belediyelerin yapması gereken asli görevlerini yaptığı vya yapacağı için ayrı bir övgüye gerek yoktur düşünüyorum.

Zaman içerisinde bu projelerin hem yapılışını takip edip hem de fikirlerimizi beyan etmeye tabii ki devam edeceğiz. Ancak bu yukarıda saydığım projelerin her biri Konya için bir kazanım olacak ve Konya’nın çehresini değiştirecek projeler olacaktır.

Ne diyelim, şimdiden Konyalı’ya hayırlı olsun. Başkan Altay’ın da Allah yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR