Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hocalı katliamı insanlık suçudur

Hocalı katliamı insanlık suçudur

Gerçekleri gözleri görmeyen, kulakları duymayan batılı sözde insan hakları savunucularının adeta adını bile anmaya çekindiği Hocalı Katliamı, 27. yılında yine hüzünle ve gözyaşları içerisinde anıldı.

Karabağ bölgesinde 26 Şubat 1992 tarihinde  çoğunluğunu çocuklar, hamileler ve yaşlıların oluşturduğu 613 kişinin Ermeniler tarafından katledildiği Hocalı Katliamı, sadece Hocalı’ya, Müslümanlara ya da sadece Türklere karşı yapılmadı. Hocalı katliamı bütün insanlığa karşı işlenen bir suçtur.

Hafızalarımızı tazeleyecek olursak, 27 yıl önce  bizim için çok ağrılı bir gündü. Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine Ermeniler tarafından saldırı oldu. Ermenilerin 5-6 binden fazla askeri vardı ama Hocalı’da  askeri bir kuvvet yoktu. Hocalı’yı, Hocalılar savundu ancak güçleri  yeterli olmadı. Hocalı 4 yıl boyunca düşmanla savaştı. Sonra düşman çok güçlendi ve soykırım yaptı. Bir gecede Hocalı yakıldı, yıkıldı, yeryüzünden silindi. Şehit olan 83 çocuğun, 106 kadının suçu neydi? Dünya bu zalim katliamı sadece seyretti.

Dünya bu insanlık suçu için kılını bile kıpırdatmadı. Aslında dünya bu zalimliğe karşı susmamalı, bu cinayeti yapanları mutlaka cezalandırmalıdır.  Eğer bugün onlar serbest gezerlerse, başkan olurlarsa başka yerlerde de bu soykırımları yapacaklar. Bunlar biraz da dinle alakalı. Biz Müslüman Türkler olarak, herhangi bir Hıristiyan milletine karşı böyle bir soykırım yapsaydık ne yaparlardı? Dünya ayağa kalkardı.

Türkiye ile birlikte sadece 13 devletin tanıdığı Hocalı katliamı, büyük bir insanlık dramı olarak her yıl içimizi sızlatacaktır. Sadece Müslüman Türk oldukları için haince katledilen 613 kişinin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Unutulmamalıdır ki, biz Türkler yıllar boyunca çok acılar çektik, çok katliamlar gördük ama hep geleceğe baktık. Her zaman için bu dünyada var olacağız, insanlık için güzel şeyler yapacağız. Tarih boyunca hiçbir zaman başka milletler gibi bağırmadık, isyan etmedik çünkü biliyoruz ki geleceğe vuracağımız damgalar çok daha etkili olacak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR