Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya’ya sahip çıkmak en önce belediyenin işidir

Konya’ya sahip çıkmak en önce belediyenin işidir

İki aile aralarındaki husumetten ötürü kavga ediyorlar, mahkemelik oluyorlar. Ertesi gün tüm Konya, tüm ülkede iftiralarla karşı karşıya kalıyor. Ardından izanını kaybetmiş bir katil aynı aileden 7 kişiyi öldürüyor. Ertesi gün yine Konya zan altında. Sanki Konya’da bu tür olaylar vakayı adiyyeden… Halbuki Konya’yı tanıyan bilen herkes katılacaktır; Konya en huzurlu, asayiş suçları en az seviyede illerden biridir. Bu iftiralar tutmaz.

Yangınlar başladı tüm Türkiye’de. Bu sefer de itfaiyemiz üzerinden belediyemize saldırılar başladı. Halbuki, Konya İtfaiyesi, göğsüm kabararak söylüyorum, Türkiye’nin en iyi itfaiye teşkilatıdır. Türkiye’de yaşanan afet ne olursa olsun her yerde de Konya İtfaiyesini kesinlikle görürsünüz. Bu arada İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de Türkiye’de itfaiye konusundaki en yetkin isimlerin başında gelir. (Kendisi bunu yazdığım için kızacak, kabul etmeyecek ama inanmazsanız hangi ilde yaşıyorsanız ilinizdeki itfaiyecilere gidin sorun). Bu arada termik santrallerin önlemini, kritik yerlerin önlemlerini hangi itfaiye almıştır bir araştırın…

Dolayısıyla Konya’ya atılan iftiraların hiçbirinin tutması ihtimali yok bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Ama Konya’da bölücülük çıkarmak, Konya’yı germek adına iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer de ülkemizin kurtarıcısı ve banisi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızla ile ilgili “Keşke Yunan kazansaydı” diyebilen Devlet düşmanı sözde tarihçinin adının Konya’da bir cadde veya sokağa verilmesi gündeme taşındı.

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 12.07.2021 tarihli toplantısında aldığı 66 no’lu kararında “Konya Merkez ve İlçelerinde imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara isim verilmesine dair İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun aynen kabulüne” diyerek karar alıyor. Yani bu karar, açılmış veya yeni açılacak olan cadde ve sokaklara isim konulması kararı. Ancak burada hangi isimlerin konulacağı konusu ortada yok. Devamında da “Ve gündemde başka madde kalmadığından, birleşime saat 16:30’da son verilmiştir.” Diyerek toplantının son maddesi olarak kabul edilmiş oluyor.

Daha sonra Meclis Üyeleri Ömer Faruk Özcan, Eyüp Han Ünal, Ali Göksüçukur, Ahmet Melih Güçlü, Ahmet Samet Baykara’dan oluşan Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu 13.07.2021 tarih ve 2021/377 sayılı aldığı kararla “Konya Merkez ve İlçelerinde bulunan imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara Merhum Yörük Hacı Mustafa Efendi, Sümer KOÇAK, Nezir SONAKIN, Rıfat ÇALIŞKAN, Mustafa CENGİZ, Hakan KILIÇ, Davut BERBER, Hüseyin ALPMALA, kadir mısıroğlu, Karabağ ve Kazakistan isimlerinin verilmesi Komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Diyerek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderiyorlar.

Şimdi gelinen aşamada bugün yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının gündeminde bu konu olmadığına göre eğer toplantıda ek bir gündem maddesi olarak da getirilmezse bu konu Belediye Meclisi’nin gündeminde yer almayacak. Ancak eğer bu konu ek bir gündem maddesiyle gündeme getirilir ve bu karar kabul edilirse bundan sonra da Konya aleyhine birçok iftiraya maruz kalacağımız ortada. Ancak bu iftiraları haklı çıkartacak fırsatları da vermemek gerekliliğini unutmamak lazımdır.

Şimdi durduk yerde “keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar ülke düşmanı, bu ülkenin kurucusunun düşmanı, olan kendisine sözde tarihçi diyen, bir meczubun isminin Konya’da bir yere verilmesini tartışmak züldür. Konyalıyı gerer, fesat çıkartır, bu fikir fitne yaratır. Bu karardan geri dönülmelidir. Belki iyi bir şey yaptığını düşünen imar komisyonu üyeleri Konya’ya zarar verirler.

Eğer amaç tarihçi ismi vermekse, İlber Ortaylı, Halil İnalcık gibi gerçek tarihçilerimiz vardır. Murat Bardakçı gibi, dedesi Konya’da valilik yapan bir tarihçimiz vardır. Din adamı ismi vermek isterseniz Konya’da isim bulmakta zorlanılmayacağı gibi Fesli’ye sıra gelen kadar hakiki din adamları yetiştirmişiz. Daha da binlerce bu ülkeyi seven, saygı duyan, Türk olmakla övünen isimler bulabiliriz.

Tüm Türkiye’de yine Konya’nın tartışılacağı bir ortam yaratmaktan gelin hep beraber kaçınalım. Ülkede birliğe ihtiyacımız varken ayrıştırıcı, bütünlükten uzaklaştırıcı, düşman sevicisi adamları tartıştırmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR