Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Kriz Dönemi Zenginleri: Fırsatçılar

Kriz Dönemi Zenginleri: Fırsatçılar

Covid-19 ile ilgili yazmaktan bıktık ama vakalar artmaktan bıkmadı, virüs dur durak bilmedi. Hem şehrimizde hem de ülkemizde vaka sayıları artmaya devam ediyor. Son günlerde meydana gelen orman yangınları da ciğerlerimizi, yüreğimizi yakıyor. Yine ‘kriz’ döneminde zengin olmak isteyen fırsatçılar kendilerini göstermeye başladılar.

Covid-19 ile mücadele noktasında salgının ilk görüldüğü tarihten itibaren alınan tedbirler yeterli mi değil mi defalarca yazdık. Vatandaşların kurallara yeterince uymadığını birçok kez dile getirdik. Aşı karşıtlığı yapılmaması hususunda manşetler attık, köşeler yazdık, çağrıda bulunduk. Bu artış niye arttı gibi bir soru sormaya ve uzun uzun cevap yazmaya gerek yok sanırım.

Doğal afetler ve salgınlar gerçekleştiği andan itibaren insanlara zarar verdiği gibi sektörlere de ciddi hasarlar verir. Afetler, salgınlar, savaşlar ezelden beri ekonomi, psikoloji ve eğitimde büyük problemler meydana getirir. Yaşanan olumsuzluklara rağmen bazı sektörlerde ihtiyaçlara bağlı olarak arz, talep artışı olur. Neticesinde afet, savaş, salgın dönemlerinin ardından zenginler türer. Bunlar kriz dönemi zenginleridir.

Bir yandan virüs ile mücadele sürerken diğer taraftan yaşanan bu kriz döneminde vaziyeti avantaja çevirmek isteyenler oldu. Sonuçta ekonomide serbest piyasa hakimiyeti var. Fahiş artışlar yapılmadığı müddetçe büyük itirazlarla karşılaşmazsınız.

Covid-19 döneminde gördüğümüz fırsatçılar, orman yangınlarının görüldüğü şu günlerde yine sahadalar. Eldiven ve yangın topu gibi ürünlere fahiş fiyat artışları yapılmış durumda. Yakın zaman içerisinde ‘Fahiş fiyat denetimleri başladı, sürüyor, cezalar yağıyor’ gibi haberleri görüp, okuyup, duyacağımıza inanıyorum. Yetkililer bu konuda gereken çalışmayı yapacaktır diye umut ediyorum.

Herkese iyi hafta sonları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR