Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya sağlam bir vali kazandı

Konya sağlam bir vali kazandı

Sayın Valimizle nihayet dün tanışabildik. Gazete olarak İmtiyaz Sahibimiz Ahmet Baydar’la birlikte “hoş geldiniz” ziyaretinde bulunduk.

Aslında daha evvel Hakkari’de de yaptığı idarecilikle fikir sahibi olduğum ve bir ön fikrim bulunan Vali Yakup Canbolat hakkında çok da yanılmadığımı gördüm.

Masasında oturuşuyla, vücut diliyle “ben devlet adamıyım” diyen bir izlenim edindim. Konya coğrafik olarak büyük bir şehir ve her ne kadar Hakkari coğrafik olarak küçük olsa da Hakkari’nin sosyopolitik yapısının Konya’dan daha büyük bir il olduğu konusunu da atlamamak lazım.

Tabii ki Valimizin Hakkari’den gelmesi vesilesiyle o taraftaki olaylar konusunda da biraz bilgi aldık. Ve bazı anlatımlarında ne kadar duygulandığını da gözlemledim. Yeni Valimiz belki yaş olarak genç bir Vali idarecilik yönünden çok sağlam bir Vali olduğu izlenimi bende oluştu.

Bu görüşmede bana ana fikir soracak olsanız direk diyeceğim “Devlet olarak terörün her türlüsüne karşıyız” sözünü alırım. Yani bu söz, bir mülk-i amirin ağzından çıktığında oluşturduğu güven ortamı, o mülk-i amirin ayaklarının sağlam olarak yere bastığını da sanırım gösterir.

Aslında yeni Valimiz gelir gelmez basının dolayısıyla da vatandaşların haber almasını kolaylaştıran bir resmi yazı göndererek farklılığı gösterdi.

“İlimizdeki 1.derecedeki idareciler sadece teknik konularda olmak üzere Radyo/TV Programlarında canlı yayınlarda; polemiğe yol açabilecek karşılıklı soru ve cevap şeklindeki mülakatlardan kaçınarak açıklama yapabilecek, ayrıca gazete ve dergilere yazılı ve sözlü bilgi verebilecektir” açıklamasında Vali Canbolat birinci ağızdan haber alma kolaylığını getirmiş oldu.

Aslında bu bile, Konya’daki hatta tüm Türkiye’deki bu dönemle birlikte yaşanacak değişme ve gelişmelerin göstergesi olacağını gösteriyor.

Yani değişen Türkiye’de artık devlet memuru mantığı da, vatandaşa hizmet mantığı da ve hatta idare mantığı da değişecek. Cumhurbaşkanının her fırsatta açıklamaya çalıştığı yeni Türkiye’de Konya’nın yeni Valisi bu değişime hazır ve donanımlı gözüküyor.

Ramazan sonunda tabii ki biraz daha bazı şeyler açığa çıkacak ve bazı durumlar daha net gözükebilecektir. Ama şunu söyleyeyim; Konya Valisi Konya için yerinde bir karar olduğu gözükmektedir.

Ben de bu vesileyle bir kez daha Sayın Valimiz Yakup Canbolat’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR