Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya CHP’de Barış kazanacak

Konya CHP’de Barış kazanacak

Dün CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ziyaretimize geldi. Epeydir de siyaset yapamıyorduk o nedenle CHP’nin içerisinden birinden bilgi almak bize de iyi geldi.

Barış Bektaş’ın hem CHP’liler için hem de CHP’li olmayan Konyalı hemşerilerimiz için farklı bir durumu var. CHP’liler için 1980 öncesi Konya’nın ve CHP’nin önemli isimlerinden Çumra eski belediye başkanlarından, eski bakanlardan Durmuş Ali Çalık ve yine Milli Eğitim eski bakanlarından, CHP eski genel sekreterlerinden ve hatta genel başkan vekillerinden Mustafa Üstündağ gibi; aynı zamanda 1980’den sonra CHP kurucu il başkanı, PM eski üyesi, Konya eski milletvekillerinden Nezir Büyükcengiz gibi CHP teşkilatlarından gelen ve CHP örgütlerini tanıyan bilen ve sahip çıkacak bir isim olduğu için Barış Bektaş önemlidir.

CHP’li olmayan Konyalı hemşerilerimiz için önemi ise Barış Bektaş’ın gerek ilçe başkanlığı gerekse il başkanlığı yaptığı dönemde tavırları, davranışları, beyefendi kişiliği ve samimiyetiyle aynı zamanda içimizden biri olma özelliği taşımasıyla Konyalılar tarafından sevilmesinden kaynaklanıyor.

3 Ocak 2007 tarihinde Nezir Büyükcengiz’in trafik kazasında vefatından sonra CHP Konya örgütleri işin doğrusu biraz “başıboş” kalmıştı. Çünkü Büyükcengiz Konya CHP örgütlerini çok iyi tanıyan, çok iyi temsil eden ve de örgütlere her konuda sahip çıkan bir politikacı idi. O’ndan sonra aynı derecede örgütlere sahip çıkan bir vekil maalesef gelmedi. Ve şimdi çocukluğundan itibaren CHP örgütlerinin içerisinde bulunan, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapan ve şimdi de milletvekili olan Barış Bektaş’ın bu boşluğu dolduracağı beklenilmekte.

Barış Bektaş’ın açıklamalarını gazetemizde detaylarını okuyabilirsiniz. Konya sorunlarıyla ilgili olarak da Barış Bektaş’ı çok sık basında göreceğiz. Bektaş Muğla Akbelen’in peşkeş çekildiğini dile getirirken ayı zamanda bu durumun sadece Muğla Akbelen’e özgü olmadığını da anlattı. Hadim’de mermer ocağı açılışını engellemek için oldukça yoğun bir çaba içerisine girdiklerini ifade etti.

Bilindiği üzere Konya’nın Hadim ilçesindeki ormanlık bölgede özel bir şirket tarafından açılması planlanan mermer ocağına karşı açılan davada Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Hadim Yalınçevre köyü sınırlarındaki mermer ocağı için geçtiğimiz yıl Konya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ÇED Gerekli Değildir Kararı verilmişti. Anıtsal nitelikte ardıç, karaçam ve Toros göknarı ağaçlarının da bulunduğu bölgede Mahkemece atanan bilirkişiler keşif yapmış, arazide Roma ve Selçuklu dönemine ait seramik parçaları ile eski bir yerleşime ait kalıntılar tespit edilmişti. Yöre halkı ile üretici kooperatifinin açtığı davayı gören Konya 2. İdare Mahkemesi, projenin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğine hükmederek itiraz yolu kapalı olmak üzere oybirliği ile yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Barış Bektaş yandaş şirketlerin her zaman, ülkenin her yerinde böyle çalışmalar yaptığını ve Konya’da buna engel olunduğunu anlattı. Ancak Akbelen’de yaşananların içler acısı olduğunu da ifade etti.

Aynı zamanda CHP MYK’sının görevlendirilmesiyle Kars, Erzincan, Erzurum gibi illere parti denetmeni olarak gittiklerini de anlatan Barış Bektaş buralarda da vatandaşın çok sıkıntıda olduğunu, aslında hayvancılık için tarım için buraların da çok verimli olduğunu ancak bir tarım politikası olmadığından tarımın da hayvancılığın da üreticiyi mağdur ettiğini anlattı.

Şahsen ben karşımda çok iyi, hazırlıklı ve donanımlı bir milletvekili gördüm. Umarım CHP örgütleri bu şanstan yararlanır ve milletvekillerine sahip çıkarlar. Ben de buradan bir kez daha Konya Milletvekilimiz Barış Bektaş’a yol açıklığı diliyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR