Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Kamu Hastaneleri Belirsizliği

Kamu Hastaneleri Belirsizliği

Günlerdir ortalarda Kamu Hastaneleri Birliği ile ilgili dedikodular gezinmekte. Güya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz görevden alınmış, bir başka kişi atanmış vs.vs.vs.

 

İlk söylendiğinde de çok kulak asmadım, halihazırda da çok ciddi bir söylenti olarak bulmuyorum, bunu baştan söyleyeyim.

 

Ciddi bulmadığım nokta şu: Devlet yönetiminden bahsediyoruz. Yani Devlet’in bir kurumunun başındaki idareci değiştirilecekse bunun yolu yöntemi bellidir. Öncelikle bundan, görevden alınan kişinin haberi olur ve o kişi makamını yeni gelen kişiye devreder. Peki, bu durumdan dedikoduların dışında acaba Genel Sekreter Gökhan Darılmaz’ın haberi var mı? Haberi olduğunu sanmıyorum, varsa da sadece bizim gibi dedikoduları dinliyordur. Çünkü ortada resmi bir yazı yok.

 

Diğer taraftan yerine atandığı söylenen Mehmet Koç’un atanması ile ilgili resmi bir yazı da yok. Yani ortaya atılan “Gökhan Darılmaz görevden alındı, Mehmet Koç atandı” dedikodularının hiçbir resmi uygulaması gözükmemektedir.

 

Bu dedikodulara göre Mehmet Koç Ankara’dan çağrılmış (kim çağırdı, nasıl çağırdı, niye çağırdı, sonucunda ne oldu bilen yok), “Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri ol” denilmiş. O da “tamam” demiş. Diğer taraftan ne böyle bir yazı yazılmış, ne böyle bir yetkilendirme yapılmış ne de mevcut genel sekreterle ilgili bir inisiyatif kullanılmış…

 

Yani şimdi kime sorsanız konuyu bu şekilde biliyor. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Burada hem Prof. Dr. Mehmet Koç’u hem de yıllarca hizmeti en iyi şekilde yapmış olan Gökhan Darılmaz’ı rencide edersiniz, kırarsınız.

 

Bu olayın diğer bir yönüne de bakmak lazımdır. KHB Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, sağlık sistemimizin değişmesiyle birlikte gerek Hadim’de, gerek Beyhekim Hastanesi’nde ve de gerekse KHB Genel Sekreterliğinde gördüğümüz ve başarılarını alkışladığımız bir isim.

 

Beyhekim Hastanesi’nin bugüne gelmesinde Gökhan Darılmaz’ın gerek başhekim olarak, gerekse Hastane Yöneticisi olarak yaptıklarını sanırım Konya’da yaşayan ve bilhassa bu hastaneye yolu düşenlerin hepsi bilir. KHB Genel Sekreterliği boyunca da hizmetleri konusunda tüm Konyalılarca ve hatta sağlık camiasına da, Devlet yöneticilerine de başarılarından bahsettiren bir isim olmuştur. Hal böyleyken böyle bir değişikliğin sebebi de ayrı bir merak konusudur. Gerçi gerçekten böyle bir değişim olacak mıdır olmayacak mıdır belirsizdir ama… Hatta daha ilerisini söyleyeyim böyle bir değişiklik bu saatten sonra yapılmaz da, yapılacak olsaydı şimdiye kadar yapılır biterdi.

 

Buraya kadar işin dışarıdan görünüşüdür. Yani henüz ne Mehmet Koç’la, ne Gökhan Darılmaz’la ve ne de vekillerle, bakanlıkla görüşmüş değilim. Yani Konya bu tür dedikodularla zaman zaman çalkalanır ve durulur. Sanırım şimdi de çalkantının geçmesini ve durulmasını beklemek lazım. Hem belki de bu dedikodunun kaynakları da bu arada bir düşünüp yapılanların doğru olup olmadığına karar verirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR