Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

İyi tohumla iyi ağaç olur

İyi tohumla iyi ağaç olur

Siyaseten yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. Gönül isterdi ki hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu daha fazla görevde kalsaydı ve Konya için de çok daha güzel şeyler yapılabilseydi. Ancak bu olmadı. Umarım ki, bundan sonra ki süreçte 12 milletvekiline sahip AK Parti Hükümeti Konya için yatırımlarını sürdürmeye devam eder.

Şimdilerde Konya’da tek konu neredeyse AK Parti’nin genel başkan değiştirmesi olduğunu hepimiz görüyoruz. Ve genelde tartışılan da “bu durumun neden böyle olduğu” konusudur.

İşin doğrusu ben pek işin bu tarafına takılmıyorum. Çünkü muhakkak ki zamanı gelince neler olduğu, nasıl olduğu ve neden olduğu ortaya çıkarılacaktır. Zaten ortaya çıksa da, ne kadar tartışılsa da, sonuç bu saatten sonra değişmeyecektir ve iş işten geçmiş olacaktır.

Bunları yazarken aklıma bir hikaye geldi:

“Padişah, bir gün halkın bütün çocuklarını bir meydana toplar ve her birine 1 saksı ve 1 tohum verir. En iyi en güzel yetiştiren çocuğun sonraki padişah seçileceğini söyler.

Bütün çocuklar 1 yıl boyunca her gün tohumlarını sularlar, saksılarını güneşe doğru çevirirler. O gün gelir bütün çocuklar saksılarını eline almış, padişahın huzuruna çıkmak için heyecanla beklerler. En güzel ağaçları yetiştirmişlerdir. Fakat 1 tanesinde ne bir ağaç ne de bir ot vardır.

O çocuk annesine söyler ‘annecim ben gitmek istemiyorum utanıyorum herkesin ağacı ne kadar güzel büyümüş benimki hiç büyümedi’.

Annesi de ‘olsun oğlum sen denedin çabaladın gayret gösterdin ama senin ki büyümedi. sen yine de gideceksin o meydana’ demiş.

Padişah bütün çocukları tek tek geziyor bizim ağacı olmayan eleman da kuytu köşe bir yerde saklanmış bekliyor utandığı için.

Neyse padişah bu çocuğu buluyor ve herkesin huzuruna çıkartıyor. Çocuk hem meraklı, hem korkuyor.

Padişah, ‘benden sonraki padişah bu çocuk olacak’ diyor. ‘Size verdiğim tohumların her biri kuru tohumlardı. Hiç birinden böyle güzel ağaç yetiştirme ihtimali yoktu. Siz tohumları değiştirdiniz. Ama bu çocuk benim verdiğim tohumu değiştirmedi, doğruluğu ve dürüstlüğüyle padişah olmaya hak kazandı’ der.”

Tabii ki hikayeden anlam çıkarmaya gerek yok. Aklıma geldiği için yazdım.

Herkese iyi hafta sonları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR