Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Binali Yılıdırım’la kutlu yürüyüş

Binali Yılıdırım’la kutlu yürüyüş

Beklenilen durum gerçekleşti ve AK Parti’nin Genel Başkan Adayı açıklandı. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla boşalan genel başkanlık koltuğuna daha önce yapılan parti içi temayül yoklamasında 1. Abdullah Gül; 2. Binali Yıldırım ve 3. de Ahmet Davutoğlu çıkmıştı. Bu adayların içerisinden Ahmet Davutoğlu genel başkan adayı gösterilmişti.

Parti içerisinde yapılan temayülde daha önce 2. çıkan Binali Yıldırım şimdi 1. çıkıp genel başkanlık için adaylığı aldı.

Birçok keredir söylüyorum; burada “şimdi ne olacak?” diye bir soru sormaya falan gerek yok. Değişen bir şey olmayacak. Yani 22 Mayıs günü AK Parti Olağanüstü Genel Kongresi yapılacak. Binali Yıldırım, MYK’yı da değiştirerek, Genel Başkan seçilecek. Ardından Başbakanlık görevini de Ahmet Davutoğlu’dan alacak ve Kabine’de de ufak tefek bakan değişiklikleri yaparak yoluna devam edecek.

Yoluna devam edecek derken, yeni projelerle, yeni hizmetlerle uğraşacak falan demiyorum. Yapacağı iş belli, Türkiye’de Başkanlık sisteminin oluşması için gerekli ne varsa ona özgü çalışmaları Cumhurbaşkanı ile koordineli bir biçimde yürütecek.

Bunun için Anayasa değişikliği lazımsa ona çalışacak. Erken genel seçim lazımsa ona uğraşacak. Ve bunların hiçbirini kendi başına yapamayacak. Tabii ki tüm bunlar olurken zaman zaman biraz da taban için bir şeyler yapmak gerekecek. Tabanın hoş görmesini sağlamak için “yeni Aanaysadan laikliği kaldıralım” gibi polemikler yani…

Tabii hep yazdığım bir şey var ki, Türkiye’yi artık yeni bir süreç bekliyor. Bu süreçte eskiye ait “statükoculuk” ortadan kaldırılıyor. Bu değişikliğe illa ki direnç gösteren çevreler de muhakkak ki olacaktır. Ama ne olursa olsun bu süreç değişime doğru gitmektedir. Ve de 19 Mayıs bayramında AK Parti örgütlerinin her biri aynı saatte aynı bildiriyle kamuoyu önüne çıkmışlardır.

Konya AK Parti Örgütü de İl Başkanı Musa Arat başta olmak üzere; Büyükşehir Belediye Başkanı, Selçuklu ve Karatay Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve il yönetimi olarak Konya basınının önüne çıktılar.

“Adet yerini bulsun” anlamında bir basın toplantısıyla birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Ankara Arena’da kongrenin yapılacağı ve kongre sonrası “kutlu yürüyüş”ün devam edeceği anlatıldı.

Ülkeler bu tür değişimler öncesinde bir yürüyüş lafı tuttururlar hep. Kimileri “uzun yürüyüş” der, kimileri de “kutlu yürüyüş”.  Ama sonuçta bu yürüyüşlerin sonucunda iyi şeyler ortaya çıkar.

Tüm ülkemize hayırlı olsun bakalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR