Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

İmamoğlu’nu parlatan Ak Parti’dir

İmamoğlu’nu parlatan Ak Parti’dir

Ekrem İmamoğlu’na, 2004 yılında CHP, Beylikdüzü Belediye Başkanı adaylığı için teklifte bulunmuş ve İmamoğlu bu teklifi reddetmişti. 2009 yerel seçimlerinde bu sefer İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı olmuş bu sefer de CHP aday yapmamıştı. Ancak parti 2009 yılında Beylikdüzü İlçe Başkanlığına Ekrem İmamoğlu’nu atamıştı. 3 ay sonra seçime giden ilçede tekrar başkanlığa aday olan İmamoğlu CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığına seçilmiştir. 2012’de ilçe kongrelerinde tekrar ilçe başkanı seçilen İmamoğlu 2013 yılında ilçe başkanlığından istifa ederek 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday oluyor ve 2014 yılından itibaren Beylikdüzü Belediye Başkanı seçiliyor.

Ekrem İmamoğlu ilçe başkanıyken de, belediye başkanıyken de Beylikdüzü’nde gerçekten ilginç ve farklı işler yapmıştır. Ancak biliyorum ki bu yazıyı okuyan kişilerin yüzde 90’ı buraya kadar olan kısımda İmamoğlu’nu tanımıyor bile. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa ettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan seçimlerde CHP’nin grup adayı da Ekrem İmamoğlu idi. Ve de Ak Parti’nin adayı Mevlüt Uysal 179 oy alırken İmamoğlu da 125 oy almıştır.

İşte hiç kimse bu konularla alakalı değilken ne zamanki Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu herkesin ilgisini çekti. Ama asıl ilgiyi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçimin saçma sapan bahanelerle iptali sonucu üzerine çekmeye başladı. Hatırlasanıza Ak Partili bir politikacı "Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur" gibi derin felsefi yorumlar getirmişti. Halbuki o dönemde bu “mağduriyet” olmasaydı Ekrem İmamoğlu sıradan bir İstanbul Belediye Başkanı olacaktı.

Tabii ki bu kadarla kalmadı, bir de “YSK üyelerine hakaret” diye bir dava çıktı. Bu davada İmamoğlu’na ceza verildi. Ve yargılama devam ediyor. Ekrem İmamoğlu geldiğimiz süreçte mağdur olduğu gibi aynı zamanda yıldızı parlayan bir politika simgesi haline de geliyor.

Ama sanırım yıldızın yeterince parlamadığı düşünülüyor olsa gerek ki, şimdi bir de “ihaleye fesat karıştırma” diye bir suçlamayla karşı karşıya…

İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanıyken meğerse “ihaleye fesat karıştırmış” ve bugün bunu İçişleri Bakanlığı Müfettişleri ortaya çıkarmış…

Yani anlayacağınız Ak Parti iktidarı Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üstüne gittikçe Ekrem İmamoğlu daha da parlıyor. Ve daha da parlatmak için Ak Partililer daha da üstüne gidiyorlar. Bundan sonraki süreçte farz edelim Ekrem İmamoğlu yüzde yüz hatalı bile olsa vatandaşın gözünde hem mağdur hem de “hatasız” durumda gözükecektir.

Siyasette bazı oyunlar mubahtır. Ama siyaset aynı zamanda birkaç adım sonrasını görmek ve de ona göre tavır almayı kapsar. Ancak daha önce de bazı yazılarımda yazdığım gibi siyasetçi yetiştiremiyoruz. Siyasetçi yetiştiremediğimiz için siyaset bilgisi olan politikacılar da yetiştiremiyoruz. Ve de sonuç olarak vizyonu olmayan, iki adım sonrasını göremeyen yetersiz politikacılarla Devlet yönetiyoruz. Bu yapılan hatalar da mücadele etmeye çalıştığın kişinin tam tersine daha da parladığı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Güya siyaseten yenmeye çalıştığın rakibinin seni yendiğini görmek durumunda kalıyorsun.

Bir belediye başkanı parlayacaksa yaptığı hizmetlerle parlamalıdır. Bir politikacı parlayacaksa ortaya getirdiği çözüm önerileri ile parlamalıdır. Aynen bir mimarın ortaya koyduğu eserle parlayacağı gibi…

Ama siyaset bilmeyenlerin sanki siyaset yapıyormuş gibi fuzuli işlerle uğraşması ve de yaptıkları hataların ortaya bir mağdur çıkarması bilimsel siyasetin yapıldığı ülkelerde pek de mümkün değildir.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR