Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

İlaç konusunda duyarlı olmalı

İlaç konusunda duyarlı olmalı

SGK’lılar 31 Mart’a kadar sözleşme yapılmazsa ilaç alamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Yani bu şu demek: 31 Mart’tan sonra eğer SGK ve eczaneler arasında sözleşme yapılmazsa ilaç almak isteyenler ancak parasını nakit olarak ödeyerek ilaçlarını alacaklar. Dolayısıyla buna en kısa sürede bir çözüm bulunması şart gözüküyor.

Haberimizden de okuyacağınız üzere eczacıların bir takım istekleri var ve SGK da bu istekleri kabul etme konusunda tereddüt içerisinde.

Bu isteklerden aslında en barizi muayene ücretlerinin eczacılar tarafından tahsilinin kaldırılması olsa gerek. Bu isteği düşününce sanki yerinde bir istekmiş gibi gözüküyor.

Yani hastaneye gidiyoruz, muayenemizi oluyoruz ve akabinde ancak ilaç alırken bu hizmetin bedelini eczanelere ödüyoruz. Tabii ki bu zaman zaman eczaneden ödenecek ücretin daha da artmasına sebep oluyor.

İki-üç kere doktora muayeneye giden vatandaş ilaç almamışsa daha sonra ki bir dönemde ilaç alması gerektiği zaman bu iki-üç muayenenin parasını da toplu ödemek zorunda kalıyor ve ilaç parası ve reçete parası da buna eklenince ödenecek fatura çok daha fazla artıyor. Ödemenin çok arttığını gören vatandaş da tabii ki bunun hesabını eczacıya sormaya kalkıyor.

Halbuki hastaneye giden vatandaş orada muayene ücretini de ödeyiverse hem ilerisi için bir yük teşkil etmeyecek hem de eczacılarla arada bir husumet oluşmasını engelleyecektir.

Bu nedenle en azından SGK, bir “ara yol” bularak eczacıların bu isteğini dikkate almalı ve 1 Nisan olmadan bu sorun ortadan kalkmalıdır.

Bugün bu sorun çözülmezse bile en geç yarın bu sorunu çözmek gereklidir. Aksi halde hastası olanların sıkıntısı buradaki muayene ücretini kimin tahsil edeceği konusundan daha da sıkıntılı bir durum ortaya çıkaracaktır.

Eczacılar her ne kadar bu konunun çözümüne SGK’nın yanaşmadığı gibi bir düşünce içerisinde olsalar da ben inanıyorum ki Hükümet gerekirse bu konuya el atacak ve oluşacak mağduriyetlere fırsat vermeyecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR