Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Birlik zamanı

Birlik zamanı

Yine bir aralık ayı geldi ve Mevlana Anma Etkinlikleri başlayacak.

 

Dün başta Vali Yakup Canbolat olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, İl Turizm ve Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, KOTEV Başkanı Ercan Uslu, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Ali Temizel, SCAL Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Öztoklu ve yönetim kurulu üyeleri, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özkan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Bilal Kuşpınar, Mevlana Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Esin Bayru, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı’nın katılımlarıyla etkinliklerin tanıtımları yapıldı.

 

Bu sene de geçen sene olduğu gibi İl Kültür Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler dernek ve vakıflar bir araya gelerek dolu dolu bir kültür ortamı yaratmışlar. Tabii ki tüm faaliyetleri izlemek kolay olamayacak ama bence her birinin izleyiciye çok büyük katkıları olacağını şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

 

Bir de belki de en önemlisi konferanslar, paneller, seminerler, tüm programlar, akademik çalışmadan ziyade herkesin anlayabileceği ve öğrenebileceği programlar olmasıdır.

 

Yani vatandaşlar eğer Mevlana hakkında bilgilenmek isterlerse gerçekten bu programları takip etmesinde yarar vardır.

 

Tabii ki burada şunu da söylemek lazım. Daha doğrusu istemek lazım. Buradaki programların hepsini ayrı ayrı gerek görüntülü olarak gerekse yazılı olarak yayımlamalı.

 

Yani bunu isteyenler hem videosunu hem de yazılı olarak kitaplarını tedarik edebilmelidir ki yapılan bu kadar etkinlik ve bilgi paylaşımı boşa gitmemelidir. Hem kültürel açıdan hem de bilgi açısından bu güzel programlar kaçırılsa bile en azından bu şekilde telafi edilebilir.

 

Mevlana hakkında ne kadar çok şey bilirsek, değerlendirmemiz de o kadar yerinde olur. En azından bir şey bilmeden Mevlana aşığı olmak yerine Mevlana’yı tanıyarak ve O’nun “birlik” anlayışını anlayarak inanıyorum ki çok değişik bir bakış açısına sahip olabileceğiz.

 

7-17 Aralık haftasında tüm Konyalılar olarak misafirlerimize sahip çıkarken ne kadar dikkatli olmak gerektiğinin bilincinde olarak, bu haftanın hayırlara vesile olmasını diliyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR